• Program


  Histrionics
  6

  Histrionics

  Egy előadás az osztrák Thomas Bernhard, korunk egyik legkiemelkedőbb drámaírójának tollából, Alexandru Dabija rendezésében és Marcel Iuressel a főszerepben. Egy paradox himnusz a színházi művészetnek szentelve; mindemellett egy húsbavágó betekintés a néhol pitiánernek ható, tragikomikus életünkbe.

   több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: május 20. szombat, 19:00

  10. Nemzetközi Színházi Olimpia

  Creatorul de Teatru
  írta: Thomas Bernhard
  Rendező: Alexandru Dabija
  Színpadra állítja: Gabi Albu

  A Bruscon szerepét alakító Marcel Iureș maró és abszurd kvázi-monológban ad életet a művészetben az abszolútumot kereső tökéletesen tökéletlen pojácának. Bruscon megalomán, embergyűlölő, hipochonder, nihilista és mértéktelen színész, író és rendező; tirádákban tör ki hazája középszerűsége ellen - politikától, társadalomtól és színháztól kezdődően mindenről háborog – ez utóbbitól Bruscon állítása szerint irtózik –, dühösen lázad a körülményei ellen, mert semmi és senki nem felel meg művészi ambícióinak; különösen a családja, akivel zsarnoki módon viselkedik.

  Az őt támogató karakterek (akiket Alexandru Bindea, Ana Ciontea, Alexandra Sălceanu, Lucian Iftime, Afrodita Androne és Victoria Dicu alakítanak) groteszkek, már-már karikatúrák, gyakran nevetségesek; megvan bennük az a képesség, hogy a közönség egyszerre érezze őket visszataszítónak és zseniálisnak - de a karikatúra mögött megbújik Thomas Bernhard író pesszimizmusa, akinek meggyőződése, hogy az emberiségnek nincs esélye a megváltásra.

  A HISTRIONICS rendkívüli szöveggel bír, tele dühvel, kétségbeeséssel, agresszivitással, kiábrándultsággal, és fekete humorral, amelyet maga Alexandru Dabija állított színpadra 2001-ben az Act Theatre-ben, szintén Marcel Iureș-vel a főszerepben. Most a Bukaresti Nemzeti Színház előadásában elevenedik meg, egy ugyanolyan nevetségesen tragikus korban, mint korábban.

  Az előadás román nyelvű, magyar feliratozással tekinthető meg!

  Ajánlatunk


  Szimfonikus ABBA a Győri Filharmonikus Zenekarral

  Fergeteges, csupa szív történet, parádés szereposztással és élőzenével a Karinthyban.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016