• Program


    Hontalanok - Companhia Nova de Teatro - 10. Színházi Olimpia

    Hontalanok - Companhia Nova de Teatro - 10. Színházi Olimpia

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. április 24. hétfő, 19:00

    A 10. Színházi Olimpia keretében

    A Companhia Nova de Teatro előadását olyan mitológiai alakok ihlették, mint Kassandra, Hekuba, Prométheusz és Herkules (Héraklész), párhuzamot vonva az ókori történetek és a mai emberek sorsai között, érintve a világméretű migrációs hullámot, a brazíliai Amazóniában élő őslakosok területének kiirtását és a pánafrikanizmus mozgalmakat.

    A brazil társulat előadása, miközben elmélyed a görög tragédiák világában, az emberiség lényegét kutatva keresi a bennük rejlő mai szereplőket, a kivételesen gazdag és komplexen mitikus jellemű nőket, férfiakat. Egyszerre feltárva és megvitatva a minket körülvevő világ aktuális problémáit, a beáramló migrációs jelenséget és azt kiváltó aktuális konfliktusait és ellentmondásait.

    Kasszandrának megvan az a képessége, hogy előre látja a jövőt és közli népével, hogy a bekövetkező háború Trója pusztulásához vezet, de senki nem hisz neki. Hekuba, akit kétségbe ejt gyermekei halála, egyikük nevében próbál bosszút állni, feltárva ezzel az igazságszolgáltatást és a bosszúállás között feszüllő szálakat. Prometheus az emberek iránt érzett szeretettől vezetve csapja be Zeuszt és szenved el ezért büntetést. Herkules története a traumáról, a nemi erőszakról és a megbocsátásról szól, aki Héra gyűlölete miatt nem kerülheti el a sorsát, és őrültként végzi.

    A Hontalanokban négy egységet alkotó monológon keresztül kerülnek bemutatásra olyan az ókorban gyökerező hatalmi játszmák és konfliktusok, igazságtalanságok vagy gyűlöletek, amelyek szörnyű bosszúhoz és elkerülhetetlenül tragikus véghez vezetnek. Az ábrázolt jellemek mindegyikére jellemző, hogy egyikük sincs egy adott helyhez kötve, nincs identitását meghatározó referenciája, ezért univerzálisak és mint mitológiai archetípusok érvényesek a mai kor számára is. A Hontalanok nem csupán válaszokat fogamaz meg, hanem kérdéseket is tesz fel és arra ösztönzi a közönséget, hogy gondolkodjon el a globális, gazdasági és mindenekelőtt emberi egyének válságáról, szembesítve minket a kortárs társadalmi problémákkal.

    16 éven felülieknek ajánlott.

    Befogadó színház: Maladype Színház

    A társulatról:
    A Companhia Nova De Teatro (Új Színházi Társulat) kísérletező színházat 2001-ben alapította Sao Paulo-ban Lenerson Polonini rendező és Carina Casuscelli színésznő. Az általuk létrehozott projektek és előadások kiemelten fontos eleme az a multimédiás komplex teatralitás, amely egyedi módon egészíti ki a szöveg-, a mozgás- és zenei struktúráját. Ezzel olyan színházi összképet teremtve, amelyben a színész fizikai jelenléte felerősített vizuális és auditív élménykén, mintegy ingerdobozként hat a közönségre. A társulat minden projektjéhez új színészeket, táncosokat és művészeket integrál Brazíliából és más országokból. Repertoárján saját szövegeik és feldolgozásaik mellett egyaránt fellelhető Samuel Beckett, Heiner Müller, Gertrude Stein, Wilhelm Reich, Edgar Allan Poe, Marco Martinelli és Richard Foreman. 2012-ben a társulat első helyezést ér el az Internazionale Teatro Dell’ Inclusione Teresa Pomodoro (Milánó) versenyprogramjában a Caminos Invisibles…La Partida (Láthatatlan utak… Az indulás) című előadásával. A zsűritagok között olyan nevek szerepeltek, mint Eugenio Barba, Luca Ranconi, Lev Dodin és Jonathan Mills.

    Ajánlatunk


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016