• Program


  Hortobágyi Csárda Kiállítás - Diák jegy (6-26 év)
  5

  Hortobágyi Csárda Kiállítás - Diák jegy (6-26 év)

  Az épület egykori vendégszobáiban található a Hortobágyi csárda történetét, a pusztai közlekedést és a csárda híres vendégeit bemutató kiállítás, viseletpróbával és fotópontokkal. Az egykori ivóban, mely ma étteremként működik, éppolyan szívesen várják a hosszú út alatt megszomjazott és megéhezett vándorokat, mint akár 300 évvel ezelőtt.

  Nyitvatartás:

  március 12-31., április: 10.00 - 16.00, hétfőn zárva
  május, június: 9.00 - 17.00, hétfőn zárva
  július, augusztus: 9.00-18.00, hétfőn zárva
  szeptember: 9.00 - 17.00, hétfőn zárva
  október, november: 9.00 – 16.00, hétfőn zárva
  december 1. - március 11. zárva

  A Hortobágyi csárdát Debrecen városa 1699-ben a pusztán átvezető ún. Sóút mentén, a Hortobágy folyónál lévő vámszedőhely és postaállomás mellett építtette. Az elmúlt korok igényeinek megfelelően többször átépítették, bővítették, végleges történeti formáját a XIX. század elején nyerte el. A Hortobágyi csárda története, mint a nagyobb utak és folyóvízi átkelőhelyek mentén települt csárdáké, szorosan kapcsolódott a mellettük létesült szekérálláséval és a hídéval. A híres Kilenclyukú híd pillérei szomolyai dácittufából, a járófelület Hegyaljáról szállított kockakövekből épült, 1827-1833 között. Az utazókon, marhahajtókon kívül a környéken legeltető pásztoroknak, közeli falvak és tanyák lakosságának is fontos intézménye volt a csárda. A puszta életében jelentős szerepet betöltő Hídi vásárnak is központi helye volt a csárda, ahol sikeres üzletre rögtön áldomást is ihattak a felek. A több mint háromszáz éves épület, ahogy a múltban, ma is az utazók és a turisták igényeit igyekszik kiszolgálni.

  A pásztormúzeumi belépőjeggyel külön díj megfizetése nélkül látogatható a 3D mozi és a következő kiállítások: a Körszín, a Hortobágyi csárda kiállítása.

  Ajánló


  Dés László 2020-ban új műsorral, a régi nagy slágerekkel és vadonatúj dalokkal kezd…

  Robert Schumann, akiről az utókor számára már kétségkívül kiderült, hogy költő, méghozzá a…

  A Dunakeszi Teátrum nagy kedvence újra színpadunkon!  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016