• Program


  HOT JAZZ BAND 35

  HOT JAZZ BAND 35

  A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 2020-ban ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, erre a sikerekben gazdag időszakra tekint vissza az együttes ezen a csak Debrecenben hallható jubileumi koncertjén.
   több

  A Hot Jazz Band legfőbb feladatának az eredeti zenei formájában elfeledett, háború előtti nagy magyar jazz-slágerek, film- és színpadi zenék felidézését, a hazai könnyűzenei örökség ápolását, továbbá a jazz-korszak egyetemes zenéjének autentikus megszólaltatását tekinti.

  Munkájuk messze földön elismert, erről tanúskodnak amerikai, ázsiai meghívásaik, valamint Európa 22 országába tett útjaik is. Legszebb sikereik közé tartozik a világ legnagyobb dixieland versenyén elnyert díj: 1995-ben a franciaországi Saint Raphaelben megrendezett Nemzetközi New Orleans Jazz Versenyen övék lett a Sidney D’Or – trófea.
  Karrierjük 2015-ben ért a csúcsra, amikor is a hazai jazztörténet egyetlen zenekaraként munkásságukért Kossuth-díjban részesültek.

  Jubileumi műsorukban vendégük lesz régi jó barátjuk, Papa Fleigh, nem marad el a bendzsózenekar, a mosódeszka, egy kis ízelítő a terveikből és az együtt éneklés öröme sem. Az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek zenéinek szerelmesei és a Hot Jazz Band-rajongók egy remek hangulatú estén ünnepelhetik a jazz örök mivoltát.

  A zenekar tagjai:
  Fodor László
  Bényei Tamás
  Kovács Tamás
  Szabó Lóránt
  Juhász Zoltán
  Galbács István
  Vendég: Papa Fleigh

  Az est az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Köszönjük, Magyarország!” programjának támogatásával valósul meg.

   

  Felhívjuk jegyvásárlóink figyelmét, hogy a fenti rendezvény a Kölcsey Központ mindenkori járványügyi rendelkezései mentén (kötelező maszkviselés és testhőmérséklet-ellenőrzés, illetve kontaktkutatás érdekében név és telefonszám önkéntes felírása belépéskor) látogatható, melyekről bővebb tájékoztatás az alábbi linken olvasható:
  http://kolcseykozpont.hu/tajekoztatas-2/.

  Ajánló
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016