• Program


    Huszka Jenő: Gül baba operett
    2

    Huszka Jenő: Gül baba operett

    Operett két felvonásban, Peller Károly rendezésében!
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 19:00

    A legendák, a mítoszok, a mesék néha sokkal fontosabbak, mint maga a valóság.

    Legújabb bemutatónk, a huszkai világhódító karrier csúcsra érése, a Gül baba mindháromból megkínál, s teszi mindezt kizárólag egy zsenire jellemző magasívű muzsikával, mely csak első hallásra operett, annál sokkal több. Az 1590-ben játszódó egzotikus utazás hamar az erő, a hatalom és az elnyomás fizikai szintjétől a lélek szárnyalásán át a szakralitás világába repít. A Gül baba tanítás az emberi élet pillanatnyiságáról és az előremutató reményről, hogy embert embertől nem választ el faji, nemzetiségi, vallási különbség.

    A Gül baba persze mindenekfelett a klasszikus romantika, a szerelem, a barátság és olyan, egyedülálló, a magyar-, a török- és a cigánymuzsika fergeteges ötvözete egy műben, amivel Huszka Jenő egyéni stílust teremtett, szerzőtársa, Martos Ferenc pedig az operett-librettisták egyik legnagyobbika lett.

    Időutazás a szerelem, a szabadság-rabság, elnyomás és a halál torkából történő szabadulás mesékkel, mítoszokkal és legendákkal átszőtt izgalmas és megindító világába, mely világot egy lánglelkű, csillogó szemű, lendületes, fiatal művészgárda kelt életre nagy múltú művészek társaságában, átütő energiákkal.

    A nézőben az aktuális párhuzamok esetleges megfogalmazódása nem a véletlen műve!

    Ajánlatunk


    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak felszámolásáért. Gazdag, dallamos muzsikájukban a pánafrikai hagyományokat a kortárs popdalokat idéző stílusjegyekkel ötvözik.

    Ajánló


    Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016