• Program


  Aktuális előadások

  Augusztusban visszatér a Városmajori Szabadtéri Színpad tavalyi legsikeresebb bemutatója, melyben kiváló színművészek és a Kaláka népszerű zenéi által elevenednek meg legnagyobb irodalmi alakjaink és szerelmeik.

  Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei negyven magyar író, illetve művész híres-hírhedt szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteit dolgozza fel. A képes etűdök az érzelmeket és eseményeket feldolgozó művek mellett eredeti dokumentumok – levelek, naplórészletek, fényképek – segítségével hozzák közelebb a szereplőket az olvasóhoz.

  Az e kötetekből készült, félig szcenírozott előadás Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél tolmácsolásában, megzenésített versek élő zenei kíséretével, vetítéssel kerül ismét a hangulatos budai színpadra. A zenés irodalmi időutazás során, amelynek házigazdája maga a szerző, Nyáry Krisztián, olyan írók magánéletébe nyerhetünk bepillantást, mint Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, Heltai Jenő, József Attila vagy Weöres Sándor. A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket, megmutatva a szerelem sokféle arcát.

  Közreműködik: Nyáry Krisztián és a Kaláka
  Az együttes tagjai: Becze Gábor / Gryllus Dániel / Gryllus Vilmos / Radványi Balázs
  Szerző: Nyáry Krisztián
  Zeneszerző: Kaláka
  Vetítés: Hoffmann Tamás

   

  Ajánló


  Két óra muzsika, csodálatos zenei élmény és önfeledt szórakozás a Margitszigeten – ezt…

  Molnár Ferenc: Riviéra vígjáték  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016