• Program


    III. Richárd
    3

    III. Richárd

    A 10. Színházi Olimpia keretében a City Drama Theatre Gavella társulat előadásában tekintehtik meg a darabot nézőink eredeti nyelven, magyar felirattal.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 8. csütörtök, 19:00

    III. RICHÁRD

    Szerző: William Shakespeare

    dráma

    Az előadás időtartama: 2 óra 20 perc egy szünettel

    William Shakespeare III. Richárdja egy kőkemény politikai dráma, középpontjában a becsvágy, a hatalomvágy és a trónbitorlás állnak, amelyet most Andy Jelčić új fordításában mutatnak be, és amelyet az a rendező állított színpadra, akinek a nevéhez fűződik a Gavella Színház egyik legsikeresebb előadása: a Szentivánéji álom.

    A III. Richárd király nagyszabású, szövevényes cselekményszálakkal teli színmű, amely nemcsak a zseniális dramaturgiai fordulatok és a többrétegű viszonyrendszerek miatt a drámairodalom egyik csúcsa, hanem azért is, mert a néző besétál az angol költő érzelmi csapdájába.

    Egy olyan szereplő (antihős) kalauzol végig bennünket az eseményeken, akinek tettei távolról sem számítanak erkölcsösnek, mégis lenyűgözi az embert a ravaszsága, éleslátása pedig olyan letaglózó, hogy akaratlanul is követjük őt az útján, és az ő szemszögéből (is) szemléljük az eseményeket.

    Lordok és királynők, hercegek és bérgyilkosok fonják a magával ragadó, lebilincselő cselekmény hálóját. Egy olyan világot varázsolnak a színpadra, ahol mindenekelőtt ember az embernek farkasa, és csak azután testvér, fiú, barát, szerető...

    KÖZREMŰKÖDŐK:

    Ozren Grabarić

    Andrej Dojkić

    Sven Šestak

    Martina Čvek

    Dijana Vidušin

    Sven Medvešek

    Živko Anočić

    Bojana Gregorić Vejzović

    Hrvoje Klobučar

    Slavica Knežević

    Nikola Baće

    Ivan Grčić

    Đorđe Kukuljica

    Filip Šovagović

    Anica Kovačević

    Díszlettervező: Aleksandar Popovski

    Jelmeztervező: Marita Ćopo

    Dramaturg: Dubravko Mihanović

    Zeneszerző: Marjan Nećak

    Rendező: Aleksandar Popovski 

    1969-ben született a macedóniai Szkopjéban. Színház- és filmrendező diplomát szerzett a Szent Cirill és Metód Egyetemen. Filmjeivel részt vett rengeteg fesztiválon: Stockholm, Barcelona, Puerto Ricó, San Franciscó, Drezda, Zürich, Kalkutta, Belgrád, Palm Beach, Palm Springs, Cottbus, Troms, Ljubljana, Szarajevó, Celje, Milánó, Stuttgart. Több fesztiválon díjazták: Helsinkiben, New Yorkban, Brüsszelben, Rómában.

    Színházban 1992-ben rendezett először, Dejan Dukovski "Az óriás és az óriás" című szövegét. Ezt követően rendezett Lorca, Popovski és Mitrevsky, Harms, Koltes,Stefanovski, Vencelj és Cervantes, Stoker, Csehov, Büchner, Shakespeare, Biljana Srbljanović, McDonagh, Moliere, Ana Lasić, Slavko Grum, Voltaire, Milena Marković, Strindberg, Hampton, Bulgakov, Majakovszkij színműveket. Popovski színre vitte darabjait Macedóniában, Horvátországban, Dániában, Szerbiában, Szlovéniában, Olaszországon, Svédországban, Görögországban, Ausztriában, Törökországban.

    Munkásságáért számos díjat és elismerést nyert. Háromszor nyert Sterija díjat, A Gavella Színházban Aleksandar Popovski eddig három darabot rendezett: Shakespeare-t "Szenivánéji álom" c előadást, mely az egyik legtöbbet játszott és legtöbbet díjazott színdarab e színház történetében Henrik Ibsen: Peer Gynt és Jean Anouilh: Antigone c. darabját.

    A 2018/2019-es évadtól a Maribori Szlovén Nemzeti Színház művészeti vezetője.

    Ajánlatunk


    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Ajánló


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016