• Program


  III. Richárd
  3

  III. Richárd

  A 10. Színházi Olimpia keretében a City Drama Theatre Gavella társulat előadásában tekintehtik meg a darabot nézőink eredeti nyelven, magyar felirattal.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: június 8. csütörtök, 19:00

  III. RICHÁRD

  Szerző: William Shakespeare

  dráma

  Az előadás időtartama: 2 óra 20 perc egy szünettel

  William Shakespeare III. Richárdja egy kőkemény politikai dráma, középpontjában a becsvágy, a hatalomvágy és a trónbitorlás állnak, amelyet most Andy Jelčić új fordításában mutatnak be, és amelyet az a rendező állított színpadra, akinek a nevéhez fűződik a Gavella Színház egyik legsikeresebb előadása: a Szentivánéji álom.

  A III. Richárd király nagyszabású, szövevényes cselekményszálakkal teli színmű, amely nemcsak a zseniális dramaturgiai fordulatok és a többrétegű viszonyrendszerek miatt a drámairodalom egyik csúcsa, hanem azért is, mert a néző besétál az angol költő érzelmi csapdájába.

  Egy olyan szereplő (antihős) kalauzol végig bennünket az eseményeken, akinek tettei távolról sem számítanak erkölcsösnek, mégis lenyűgözi az embert a ravaszsága, éleslátása pedig olyan letaglózó, hogy akaratlanul is követjük őt az útján, és az ő szemszögéből (is) szemléljük az eseményeket.

  Lordok és királynők, hercegek és bérgyilkosok fonják a magával ragadó, lebilincselő cselekmény hálóját. Egy olyan világot varázsolnak a színpadra, ahol mindenekelőtt ember az embernek farkasa, és csak azután testvér, fiú, barát, szerető...

  KÖZREMŰKÖDŐK:

  Ozren Grabarić

  Andrej Dojkić

  Sven Šestak

  Martina Čvek

  Dijana Vidušin

  Sven Medvešek

  Živko Anočić

  Bojana Gregorić Vejzović

  Hrvoje Klobučar

  Slavica Knežević

  Nikola Baće

  Ivan Grčić

  Đorđe Kukuljica

  Filip Šovagović

  Anica Kovačević

  Díszlettervező: Aleksandar Popovski

  Jelmeztervező: Marita Ćopo

  Dramaturg: Dubravko Mihanović

  Zeneszerző: Marjan Nećak

  Rendező: Aleksandar Popovski 

  1969-ben született a macedóniai Szkopjéban. Színház- és filmrendező diplomát szerzett a Szent Cirill és Metód Egyetemen. Filmjeivel részt vett rengeteg fesztiválon: Stockholm, Barcelona, Puerto Ricó, San Franciscó, Drezda, Zürich, Kalkutta, Belgrád, Palm Beach, Palm Springs, Cottbus, Troms, Ljubljana, Szarajevó, Celje, Milánó, Stuttgart. Több fesztiválon díjazták: Helsinkiben, New Yorkban, Brüsszelben, Rómában.

  Színházban 1992-ben rendezett először, Dejan Dukovski "Az óriás és az óriás" című szövegét. Ezt követően rendezett Lorca, Popovski és Mitrevsky, Harms, Koltes,Stefanovski, Vencelj és Cervantes, Stoker, Csehov, Büchner, Shakespeare, Biljana Srbljanović, McDonagh, Moliere, Ana Lasić, Slavko Grum, Voltaire, Milena Marković, Strindberg, Hampton, Bulgakov, Majakovszkij színműveket. Popovski színre vitte darabjait Macedóniában, Horvátországban, Dániában, Szerbiában, Szlovéniában, Olaszországon, Svédországban, Görögországban, Ausztriában, Törökországban.

  Munkásságáért számos díjat és elismerést nyert. Háromszor nyert Sterija díjat, A Gavella Színházban Aleksandar Popovski eddig három darabot rendezett: Shakespeare-t "Szenivánéji álom" c előadást, mely az egyik legtöbbet játszott és legtöbbet díjazott színdarab e színház történetében Henrik Ibsen: Peer Gynt és Jean Anouilh: Antigone c. darabját.

  A 2018/2019-es évadtól a Maribori Szlovén Nemzeti Színház művészeti vezetője.

  Ajánlatunk


  Ki ne ismerné a Charles Dickens tollából származó szegény árva kisfiú történetét? Twist Olivér felkavaró kalandjai most musical formájában elevenednek meg Lionel Bart szenzációnak számító alkotásában, amely a 19. századi Londonba repíti vissza a nézőket. A Viktória-korabeli Anglia viszontagságos világában felnövő kis Olivér hányattatott sorsa végül jóra fordul, mi, nézők pedig végigkövethetjük útját az árvaháztól, a tolvajbanda tagjaként rabló csibészen át, a rendezett körülmények között megnyugvó kisgyerekig.

  A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

  Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016