• Program


  In_time - GG Tánc Eger - Sissi Őszi Tánchét

  In_time - GG Tánc Eger - Sissi Őszi Tánchét


  táncjáték

  Magány, vágy, szerelem, testiség, erőszak, hatalom, kiszolgáltatottság, birtoklás, őszinteség, képmutatás.
  Frenák Pál - már-már kényszeresen – olyasmivel viaskodik, amivel mindenki találkozik a maga életében, legfeljebb nem vívja meg küzdelmét olyan élet-halálra szóló elszántsággal, ahogy azt az In_time táncosai teszik a színpadon.
  A női és a férfi szerepek, a magány és az együttlét, a fájdalom és az öröm, a személyesség és a tárgyiasultság fölfokozott táncszínpadi lüktetése bizony arra kényszerít, hogy önmagunkra ismerjünk. A darabnak nem célja, hogy megoldásokat kínáljon: elég, ha olyan őszinteséggel tárja fel az emberi viszonyok rendszerét, hogy a néző ne tudja kivonni magát az előadás hatása alól. A színpadon nyolc táncos, akik hol kívülről, a távolból, mozdulatlanul és idegenként szemlélik a többiek küzdelmét, hol maguk válnak főszereplővé.
  Hogyan válhat és válhat-e egyáltalán valóságossá számukra a Másik? Maradhat-e mindörökre beteljesületlen az iránta való vágy?
  Frenák visszatérő kérdése, hogy a Másikkal és az önmagunkkal szembeni megalkuvás milyen mértékben szövi át az életünket; hogy mennyire hatja át az öncsalás és őszintétlenség a saját testünkhöz fűződő viszonyunkat is.

  Koreográfia és koncepció: Frenák Pál

  Táncolják:
  Kelemen Dorottya (EMMI Fülöp Viktor-ösztöndíjas), Törteli Nadin, Tóth Karolina, Novák Laura, Rovó Virág, Emődi Attila, Plita Márk, Maurer Milán m.v.

  Zene: Gergely Attila
  Díszlet & maszk: Majoros Gyula
  Jelmez: Szabó Gergely
  Koreográfus-asszisztens: Vasas Erika
  Ügyelő: Kiss Alexandra
  Tagozatvezető: Topolánszky Tamás, Harangozó díjas, Érdemes művész
  Koreográfus: Frenák Pál, Harangozó díj-as, Érdemes művész

   Játékidő: 60 perc

  16 éven felülieknek!

  Sissi Őszi Tánchét

  November 16. és 23. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

  A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti - táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
  Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016