• Program


    Influenszerek

    Influenszerek

    L. Bernstein: Candide-nyitány (1956)
    A. Copland: Appalachian Spring / kamarazenekari szvit (1945)
    F. Mendelssohn-Bartholdy: V. (D-dúr) “Reformáció” szimfónia, op. 107

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. február 2. kedd, 19:00

    Influenszerek
    zenél: Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar
    vezényel: Kóczán Péter

    műsor:
    L. Bernstein: Candide-nyitány (1956)                                                                    5’
    A. Copland: Appalachian Spring / kamarazenekari szvit (1945)                          24’
    F. Mendelssohn-Bartholdy: V. (D-dúr) “Reformáció” szimfónia, op. 107              30’

    A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertjének első félidejében az amerikai zene történetének két meghatározó alakja, Leonard Bernstein és Aaron Copland művei csendülnek fel: az 1956-ból való harsány és teátrális Candide-nyitányt éles karakterváltással az 1943–44-ben készült Appalachian Spring (Tavasz az Appalache-hegységben) csendes természethangjai követik. A második félidőben a lutheránus egyházzene nagy mestere, Felix Mendelssohn-Bartholdy ünnepi 5. szimfóniája hangzik el, mely 1830 nyarán a nagy teológus, Melanchton 1530-as Augsburgi Konfessziójának, a reformáció kiáltványának megjelenésére emlékezve született, fináléjában Luther híres „Erős vár a mi Istenünk” koráljának dallamát megzendítve. A hangverseny dirigense Kóczán Péter lesz.


    Ajánlatunk


    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

    Ajánló


    A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos…

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016