• Program


  Irodalmi szerelmek IX. - "És szállani arany egekbe" - Várkert Irodalom

  Irodalmi szerelmek IX. - "És szállani arany egekbe" - Várkert Irodalom

  A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának októberi estjén a közönség kedvencével készülünk: az irodalmi, beszélgetős programok sorában kilencedik alkalommal rendezzük meg az Irodalmi szerelmek estet. Különleges találkozás ez minden alkalommal, ahol a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjai kicsit más oldalukról mutatkoznak be.

  Ezeken az alkalmakon ugyanis a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek – egy alkotó élet pillanatai kerülnek középpontba. A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, levelei elevenednek meg, mi pedig ezeket a szövegeket szerelmeik szemszögéből is vizsgáljuk.

  Az est fókuszába ezúttal a 85 éve elhunyt Kosztolányi Dezső, a XX. század egyik legjelentősebb magyar költője és felesége, Harmos Ilona, illetve unokatestvére, a Brenner József néven született, de Csáth Gézaként ismert orvos író és felesége, Jónás Olga kerül. Ismerjük meg együtt a századforduló irodalmi életét, barátságok és szerelmek történetét, egy világot irodalomtól képzőművészetig, függőségtől szenvedélyig, magánytól csöndig, Ady Endrével való viszálytól Sassy Attiláig, Kaffka Margittól az ópium-naplóig.

  Közreműködők:

   

  Eke Angéla és Hegedűs D. Géza színművészek

  Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész

  Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

  Ajánló


  El incoveniente spanyol vígjáték, 89 perc, 2020 spanyol nyelven, magyar felirattal

  Mi is kell egy jó vígjátékhoz? Először is rögtön legyen egy ember, akiből…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016