• Program


    Isten rabjai
    10

    Isten rabjai

    Gárdonyi Géza Isten rabjai című műve Szent Margit legendáját dolgozza fel, mely jelentős mértékben támaszkodik Ráskai Lea feljegyzéseire, aki a kolostor lakójaként több kódexet is írt.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. március 31. péntek, 19:00

    Gárdonyi Géza:
    ISTEN RABJAI
    musical

    IV. Béla , a tatárjárás alatt tett fogadalma értelmében, – miszerint, ha elkerülik a pusztulást, születendő gyermekét az egyháznak ajánlja –, a margitszigeti domonkos rendi apácakolostort lánya, Margit lakhelyeként alapította. Ő építtette a szigeten az apácakolostort és a kolostor melletti királyi házat is. Mindkettő jelentős országos események színhelye volt: itt kötött békét IV. Béla király a fiával 1266 -ban, és itt is halt meg 1270-ben.

    A kolostor jelentősége még tovább növekedett Margit halála, és szentté avatása után. Már élete során több csodás eseményről tudósítottak. Élettörténetéről, sírjáról és az apácakolostorról sok részletet megőrzött az 1276 -ban kezdődött vizsgálat és annak jegyzőkönyvei.

    Gárdonyi Géza Isten rabjai című műve Szent Margit legendáját dolgozza fel, mely jelentős mértékben támaszkodik Ráskai Lea feljegyzéseire, aki a kolostor lakójaként több kódexet is írt. Egy parasztgyerekből lett szerzetes életén keresztül bepillanthatunk egy magát Krisztusnak felkínáló szentünk életébe. Őszinte érzelmekkel telt mű ez, hitről, szeretetről, helytállásról, örök emberi értékekről, amivel Szent Margit a mai napig érvényes példát mutatott számunkra…

    A művet színpadra alkalmazta és rendezi Moravetz Levente, zeneszerzők Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián. A szerzőhármas nem ismeretlen az egri nézők számára, hiszen olyan előadások alkotói, mint a „Zrínyi 1566”, vagy a Rákóczi-szabadságharcot feldolgozó „A Fejedelem” című történelmi musicalek.

    JÁNOS.......................................................................... TÖRÖK-UJHELYI TAMÁS
    MARGIT........................................................................ MISURÁK TÜNDE
    MARCELLUSZ.............................................................. BOT GÁBOR m.v.
    OLIMPIÁDESZ.............................................................. DIMANOPULU AFRODITÉ
    JULIS............................................................................ SAÁROSSY KINGA Jászai-díjas
    JAKAB........................................................................... RENCZ MÁRK m.v.
    IV. BÉLA........................................................................ TUNYOGI PÉTER
    MÁRIA........................................................................... NAGY ADRIENN
    ISTVÁN.......................................................................... CSATHÓ NORBERT
    PETRONELLA............................................................... RAIKOVICH VIKTÓRIA
    GYÖRGY........................................................................ RÁCZ JÁNOS
    TIMÓ ..............................................................................KARDOS KRISTÓF
    MÁTÉ............................................................................. REITER ZOLTÁN
    OTTOKÁR...................................................................... SZŐKE OLIVÉR
    APA................................................................................. VÓKÓ JÁNOS
    PRÉPOST....................................................................... LISZTÓCZKI PÉTER
    JANCSIKA…………………………………………………...DOVÁK CSOMA
    MARGITKA…………………………………………………..HOLLÓ ENIKŐ

    GG TÁNC EGER:

    ADAI-SIMON SAROLTA, ANNA MANETTI, ELLENBACHER KAMILLA, FODOR SÁRA, FORCZEK JANKA, MARTINA TIZZI, PLITA MÁRK, SUBA JÁNOS, SZALAI-BORDÁS ÁDÁM, VARGA DÁNIEL

    KÓRUS:

    DARÓCZI BIANKA, DELI BORISZ, FEKETE BORBÁLA, HARMAN DALMA, KAJTÁR DÁVID, KLEIN PETRA, LUKINIC RUBEN, MAJNÁR ALEXANDRA, RÁK GERGŐ, SVÉD MÁTYÁS, SZABÓ TAMÁS, VAS GABRIELLA

    Díszlet: HÚROS ANNAMÁRIA Jelmez: ISTVÁNFI FRUZSINA

    Koreográfus: TOPOLÁNSZKY TAMÁS
    Harangozó-díjas, érdemes művész
    Zenei vezető, karmester: NAGY ZOLTÁN

    Ügyelő: UJHELYI RÉKA Súgó: PETHŐ ORSOLYA

    Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA

    Rendező:
    MORAVETZ LEVENTE

    Ajánlatunk


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

    A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

    Ajánló


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Lélekhívogató – a szivárvány meséje Animációs-élőzenés-bábos játék TÁRNOK MARICÁVAL

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016