• Program


  IV. Kun László

  IV. Kun László

  A nyolcadik „felvonásához” érkezett az Árpád-ház nagy királyainak emléket állító sorozat: Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla, III. Béla és II. András, IV. Béla után 2020-ban IV. (Kun) László király koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező.

  IV. Kun László
  KORONÁZÁSI SZERTARTÁSJÁTÉK
  Szerző: Szikora János

  A koronázás színpada idén a Csúcsos-hegy tövében épül fel, azon a helyen, ahol II. András a hagyomány szerint kihirdette az Aranybullát. A horizontot körbe a távoli Vértes, a Velencei-hegység és a Velencei–tó meg Székesfehérvár tornyai szegélyezik. A táj lélegzetelállító szépsége méltó keretbe foglalja majd a minden bizonnyal legtragikusabb sorsú Árpád-házi uralkodó történetét. IV. (Kun) László alig volt 10 éves, amikor megkoronázták, és nem volt még 28, amikor bérgyilkosai pontot tettek tragikus története végére. Az utolsó előtti Árpád-házi uralkodó koronázása számos meglepő és életével kapcsolatosan kevéssé közismert tény bemutatása mellett izgalmas történelmi összefüggések felismerésével is megajándékozza majd mindazokat, akik idén is ellátogatnak a Koronázási Szertartásjátékra.

  A főbb szerepekben:
  IV. (Kun) László: Sarádi Zsolt
  IV. (Kun) László gyerekkorában: Szikora Ármin János
  Kézai Simon: Mihályi Győző
  Kun Erzsébet (László édesanyja): Varga Gabriella

  Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
  Koreográfus: Horváth Csaba
  Zeneszerző: Szirtes Edina
  Forgatókönyvíró és rendező: Szikora János

  Ajánló


  A Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei évadának zárásaként a Vojtina Bábszínház fiatal rajongóit vadonatúj…

  Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig…

  A Tokaj-hegyaljai Szüreti másNapok 2020 rendezvény egyik kiemelt eseménye a Punnany Massif zenekar…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016