• Program


  IZP-estek - Dömötör Judit: CHNGNG; Lukács Levente-Rácz Réka: I don't have OCD

  IZP-estek - Dömötör Judit: CHNGNG; Lukács Levente-Rácz Réka: I don't have OCD

  Fókuszban a fiatal alkotóművészek – Mozgásban az Imre Zoltán Program!
  Az új táncművészeti kezdeményezés célja a fiatal tehetségek támogatása és képzése mellett, a jövő nézőgenerációjának kinevelése is, melynek megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

  Dömötör Judit: CHNGNG

  A CHNGNG a csendes forradalmak partizánja: a test mint kis társadalom változásán keresztül bíztat a társadalmi-ökológiai fordulat lehetőségeinek kifürkészésére. Egy alulról jövő kezdeményezés, ami az érzeteket és a hangot hívja segítségül látványosság helyett, a test és az egyén felől közelít politika helyett. A CHNGNG egy folyamatosan rázkódó test és egy nem emberi lény érzékeny duója, melyek arra szövetkeznek, hogy ökoszisztémát hozzanak létre a színházi térben, aminek minden jelenlévő részese.

  Dömötör Judit táncos, alkotó. Először az az ELTE pszichológia szakára járt, majd egy hajtűkanyarral táncossá lett a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Több ízben kollaborált itthoni és külföldi művészekkel, majd kutatás irányultságú érdeklődése a Montpellier-i Exerce nevű “kutatás és koreográfia” master-hez vezette. 5 éve kezdett meditálni, a meditáción keresztül szerzett tapasztalás azóta fontos alapköve munkáinak. Jelenleg itthon és Franciaoszágban dolgozik szabadúszóként.

  Szereposztás/stáb:
  Alkotó: Dömötör Judit
  Előadók: Dömötör Judit és Stampy
  Bolcsó Bálint: hang
  Major Mátyás: fény
  Biczók Anna, Lévai Viola: külső szemek
  Mizsei Zoltán: külső fül (ének-zenei konzulens)
  Kovács István és Jérémy Chevalier: kellék és díszlet
  Molnár Csaba: mentor

  Támogatók:
  L1 Egyesület, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ, Budapest Kortárstánc Főiskola, ICI-CCN Montpellier, Visegrad Funds, Nemzeti Kulturális Alap és Imre Zoltán Program, Emberi Erőforrások Minisztériuma
  Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. 


  Lukács Levente – Rácz Réka: I don’t have OCD

  ,,útkeresés, nemkeresés, parti, nemparti, szeretem, nemszeretem, lenéznek? szépvagyok? meghíztam? akarom, nemakarom, nembajegynekjólesz, megbántam, öregszem, kivagyok, holnaptólcsakokosan, holnaptóllelépek, holnapmegcsinálom, gyakranhazamegyek, miértnemmegyek, gyakranfőzök, nyelvvizságzok, albérletetfizetek, elégsok, nyaralninemmegyek, szabadúszok, nemúszok, nemértem, őseérti, teseérted”

  Az I don’t have OCD OCD című produkció az előadók önmagukra való reflexióján keresztül vizsgálja azt a környezetet, amiben már 6 éve együtt léteznek. Az egymás közötti szoros személyes és szakmai kapcsolat olyan intim együttműködésre ad lehetőséget, amiben a produkció fogalmait őszintén és mélyen képesek felfedezni és megmutatni.
  ,,Előadásunkban egy olyan környezetet kívánunk megjeleníteni, aminek segítségével képesek leszünk kifejezni azt a tétovaságot, esetlenséget, fájdalmat, kilátástalanságot és az ezekben rejlő örömöt amiken a legtöbb huszonéves átesik. A világról alkotott homályos képünkből, személyes és szakmai ambícióinkból leszűrt konklúzióból kívánunk produkciót létrehozni.”
  Rácz Réka:  Rácz Réka a Magyar Táncművészeti Egyetem moderntánc-művész képzésén végzett 2018-ban. Jelenleg a Duda Éva Társulattal, a Willany Leó Improvizációs Táncszínházzal, Kulcsár Noémivel, és a Pataky Klári Társulattal dolgozik.

  Lukács Levente: Lukács Levente a Magyar Táncművészeti Egyetem moderntánc-művész szakán végzett 2018-ban. Jelenleg a Duda Éva Társulattal, a Willany Leó Improvizációs Táncszínházzal, a Pataky Klári Társulattal dolgozik.
  Szereposztás/stáb:
  Alkotók, előadók: Lukács Levente, Rácz Réka
  Zene: Bagi Anna
  Fény: Dézsi Kata
  Mentor: Ördög Tamás
  Produkciós asszisztens: Kárpáti Lili Melánia

  Támogatók felsorolva: NKA - Imre Zoltán Program, SÍN Kulturális Központ, Movein Stúdió, Műhely Alapítvány
  Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

  Ajánló


  Bátorság! Igazság! Szerelem! Bemutató: 2020. március 20

  A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016