• Program


  Aktuális előadások
  Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése
  Bemutató: 2023. december 01.
  Fordította: Timkovics Dorottya

  Pommerat darabjában nincs szó politikáról vagy országhatárokról. Emberekről beszél. Rólad, rólam és arról, hogy két ember mennyire másképp éli meg ugyanazt a helyzetet. Sőt, minél szorosabb a kapocs kettejük között, a távolság mintha annál nagyobbnak tűnne. Férfiakat és nőket látunk, és azt a rettenetes vágyat, hogy leküzdjék ezt a távolságot. Ez a törekvés csodálatosan abszurd, nevetséges, magával ragadó helyzetekhez vezet, hiszen a két ember közötti határ gyakran merevebb, mint az országhatárok, pedig azokat is csak mi, emberek találtuk ki. Minden a képzeletünkön múlik.

  A Két Korea újraegyesítése egymástól független pillanatfelvételek sorozata. Ezek az ironikus-humoros történet-töredékek mind abból a döbbenetből születtek, hogy lehetetlennek tartjuk, hogy ugyanazt ennyire különbözően lássuk.

  Joël Pommerat a francia színházi élet kiemelkedő alakja. A saját darabjait állítja színpadra, melyeket a társulatával közösen, improvizációk alapján hoz létre. Ennek a kísérletező módszernek az egyik sikerdarabja A két Korea újraegyesítése, amelyet a párizsi Odéonban mutattak be először.

  AZ ELŐADÁST 14 ÉVEN FELÜLIEKNEK AJÁNLJUK!

  Szereplők
  Ács Petra - Borsos Beáta - Kárász Zénó - Poroszlay Kristóf - Rédei Roland - Sziládi Hajna - Tánczos Adrienn - Vicei Zsolt

  Alkotók:
  Díszlet- és jelmeztervező: Horváth Jenny
  Dramaturg: Kukk Zsófia
  Zeneszerző: Lelkes Botond
  Súgó: Almási Gyöngyi
  Ügyelő: Nagy-Hajdu Szilvia
  Rendezőasszisztens: Varga Mónika
  Rendező: Tárnoki Márk

  Az előadás Joël Pommerat engedélyével jött létre. Magyarországi jogok: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016