• Program


  Jane Austen - Joannah Tincey:Büszkeség és balítélet két színészre

  Jane Austen - Joannah Tincey:Büszkeség és balítélet két színészre

  A Centrál Színház előadásában színre lép a bájos és eszes Lizzie, a zord és titokzatos Mr Darcy, az álmatag Jane, a kenetteljes Mr Collins, az egymást gyötrő Bennet házaspár, a csacska Kitty és a még csacskább Lydia, és valamennyi rokonuk, barátjuk, ismerősük – életre keltőjük pedig mindössze két virtuóz színész, Balsai Móni és Schmied Zoltán.

  Jane Austen - Joannah Tincey: Büszkeség és balítélet két színészre
  Fordította: Baráthy György
  A Centrál Színház előadása

  A világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye a Büszkeség és balítélet. A siker titka Jane Austen néha bonyolultan talányos, néha elrajzoltan nevetséges szereplőiben rejlik – akik, persze, mindvégig imádnivalóan emberiek. A Centrál Színház előadásában színre lép a bájos és eszes Lizzie, a zord és titokzatos Mr Darcy, az álmatag Jane, a kenetteljes Mr Collins, az egymást gyötrő Bennet házaspár, a csacska Kitty és a még csacskább Lydia, és valamennyi rokonuk, barátjuk, ismerősük – életre keltőjük pedig mindössze két virtuóz színész, Balsai Móni és Schmied Zoltán. Az előadás magyarországi ősbemutató – a rendező Ujj Mészáros Károly (Liza, a rókatündér, X – A rendszerből törölve).


  Szereplők:
  Balsai Móni
  Schmied Zoltán

  Díszlettervező: Fekete Anna
  Mozgóképtervező: Varga Vince
  Jelmeztervező: Kárpáti Enikő
  Dramaturg: Baráthy György
  Szcenikus: Barkovics Zoltán
  Súgó: Kántor Nóra
  Ügyelő: Csoba Adrienn
  Rendezőasszisztens: Kántor Nóra
  Rendező: Ujj Mészáros Károly


  A büszkeség és balítélet c. színdarab bemutatását a Two Bit Classics-szal és a Richard Darbourne Ltd.-vel kötött különleges megállapodás teszi lehetővé.
  A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

  Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016