• Program


  Jane Austen szerelmei

  Jane Austen szerelmei

  Pruzsinszky Sándor egyfelvonásosa Jane Austennek, az angol realista regény úttörőjének szemével láttatja a XIX. század eleji Anglia világát. Elválaszthatatlan testvérével, Cassandrával együtt a két kritikus szellemű, szabad szájú “vénkisasszony”, szembeszállva az érdekházasságokkal átszőtt, pénzsóvár és álságos környezetükkel..

  Pruzsinszky Sándor: Jane Austen szerelmei…
  zenés szerelmi regény, 1 felvonásban, élő zenével

  Vajon miért maradt egyedül a Büszkeség és balítélet és más világhírű regény szerzője, Jane Austen? Vajon mi volt az a rejtélyes betegség, ami a rejtélyes halálához vezetett?
  Vajon mi hozta el neki a szerelmet? Egy valóságos férfi vagy az irodalom, a képzelet világa?
  Ezekre a kérdésekre is keresi Jane és Cassandra a választ. A két lánytestvér bánataikon és örömeiken keresztül próbálja megfejteni a megfejthetetlent.

  Pruzsinszky Sándor egyfelvonásosa Jane Austennek, az angol realista regény úttörőjének szemével láttatja a XIX. század eleji Anglia világát. Elválaszthatatlan testvérével, Cassandrával együtt a két kritikus szellemű, szabad szájú “vénkisasszony”, szembeszállva az érdekházasságokkal átszőtt, pénzsóvár és álságos környezetükkel, az igaz szerelem jogáért teszi le a voksot. Mindez egy titokzatos, ám érdemtelen fiatalember iránti kettős szerelem drámájában manifesztálódik, miközben a néző előtt a kor jellegzetes figuráinak egész panoptikuma vonul fel.

  Szereplők:
  Jane Austen.............................. Kovács Andrea
  Cassandra Austen, a huga....... Balatoni Dóra

  Zenéjét szerezte és rendezte: Kókai János  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016