• Program


    Jazzland hangszerei – Az ének / HANG-SZER-SZÁM

    Jazzland hangszerei – Az ének / HANG-SZER-SZÁM

    A jazz New Orleansban nevelkedett, ahol idősebb testvére, Blues is, akitől igen sokat tanult. Ahogy fejlődtek, cseperedtek, kiderült, hogy a két testvér sok mindenben különbözik egymástól. Blues általában szomorú és panaszosan énekel. Jazz vidám, játékos, és nem tűri a kötöttségeket. Mindig valami újat akar, és egyre több játékszert gyűjt maga köré..

    Aktuális előadások



    HANG-SZER-SZÁM
    Jazzland hangszerei – Az ének
    Korosztály: 8-14 év

    A jazz Amerikából indult útjára, hogy fülbemászó dallamaival, virtuóz szólóival minket is meghódítson, csakúgy, mint egykor a Mississippi folyó gőzhajóinak utasait. Titka a játékosság, amely a műfaj jellegzetességét adó improvizációban is megbújik. A rögtönzés igazán komoly játék, legyen szó bármely instrumentumról vagy épp a legősibb hangszerről, amely a torkunkban rejlik. A Jazzland hangszerei sorozat főszereplője ezúttal az énekhang.

    A zenevilágában kalandozva sok-sok érdekességgel találkozhatunk, számtalan műfajt megismerhetünk. Közülük egyik a jazz, amely olyan sokszínű, hogy mindenki találhat benne szeretnivalót. Születésénél - a 19. század első felében - sokan bábáskodtak. New Orleansban nevelkedett, ahol idősebb testvére, Blues is, akitől igen sokat tanult. Ahogy fejlődtek, cseperedtek, kiderült, hogy a két testvér sok mindenben különbözik egymástól. Blues általában szomorú és panaszosan énekel. Jazz vidám, játékos, és nem tűri a kötöttségeket. Mindig valami újat akar, és egyre több játékszert gyűjt maga köré. Szívesen játszik egyedül, néhány barátjával, vagy nagyobb bandában is. Hangulatember; imádja szórakoztatni, megtáncoltatni közönségét, máskor inkább az elmélyülést segíti. De mit ad az ének, hogyan születik a ritmus? Vajon hogyan „beszélgetnek” egymással a hangszerek és hogyan fordulhat elő, hogy olykor a legmélyebb húrokat pengetik meg a lélekben? Jazzlandban minden kiderül, tartsatok velünk az expedíción!

    Közreműködők:
    ének: Urbán Orsolya
    a Zeneakadémia jazz tanszékének hallgatói

    Műsorvezető: Urbán Orsolya

    Rendező: Müpa

    Ajánló


    "Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

    Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett…

    Egy este, ahol 2 felvonásban a táncé a főszerep

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016