• Program


    Jonas Kaufmann áriaestje

    Jonas Kaufmann áriaestje

    Jonas Kaufmannmár nem egyszer ajándékozta meg felejthetetlen élménnyel a Müpa közönségét. Most újra várjuk, ezúttal áriaestre, melynek két része két gyökeresen különböző stílust és kifejezésmódot tár elénk, hiszen a világszerte ünnepelt operacsillag az első részt Verdi, Ponchielli és Leoncavallo, a másodikat Wagner műveinek szenteli.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. október 15. vasárnap, 19:30

    Jonas Kaufmann áriaestje

    Műsor:
    Verdi: A szicíliai vecsernye - nyitány
    Verdi: A végzet hatalma - „La vita è inferno” (Don Alvaro áriája, III. felvonás)
    Ponchielli: Gioconda - Az órák tánca
    Ponchielli: Gioconda - „Cielo e mar” (Enzo románca, II. felvonás)
    Leoncavallo: Bajazzók - Intermezzo
    Leoncavallo: Bajazzók - „Vesti la giubba” (Canio áriája, I. felvonás)
    Wagner: A walkür - A walkürök lovaglása
    Wagner: A walkür - „Ein Schwert verhieß mir der Vater” (Siegmund áriája, I. felvonás)
    Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - előjáték
    Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - „Morgenlich leuchtend im rosigen Schein” (Walter versenydala, III. felvonás)
    Wagner: Lohengrin - az I. felvonás előjátéka
    Wagner: Lohengrin - „In fernem Land, unnahbar eueren Schritten” (Lohengrin Grál-elbeszélése, III. felvonás)

    Találós kérdés: ki az a tenor-megasztár, aki karrierje során rendkívül változatos repertoárt sajátított el, és bámulatos hangterjedelmének köszönhetően remekel a basszus szerepekben is? A voce rajongói tudják a választ: Jonas Kaufmann, aki már nem egyszer ajándékozta meg felejthetetlen élménnyel a Müpa közönségét. Most újra várjuk, ezúttal áriaestre, melynek két része két gyökeresen különböző stílust és kifejezésmódot tár elénk, hiszen a világszerte ünnepelt operacsillag az első részt Verdi, Ponchielli és Leoncavallo, a másodikat Wagner műveinek szenteli.

    Sokoldalúság: ez az egyik kulcsszó, amely a német énekes egyedülálló sikereinek titka. A müncheni születésű művész, aki egy biztosítótársaság tisztviselője és egy óvónő gyermekeként látta meg a napvilágot, 1994-es saarbrückeni pályakezdése óta bámulatosan sokféle korszakban, stílusban és műfajban mutatkozott be. Ha valakit, őt igazán nem lehet „kategorizálni”, még kevésbé beskatulyázni! Énekelt Mozartot és Bizet-t, Puccinit és Massenet-t, Wagnert és Brittent, Beethovent és Schubertet, Busonit és Lehárt, Verdit és Korngoldot, protestáns korált és karácsonyi dalokat. Otthon van a dal műfajában (gyakori társa nem kisebb művész, mint Helmut Deutsch), tapsolhatott hangjának a Kilencedik szimfónia közönsége, számos oratorikus műben szerepelt, fellépett a legnagyobb operaházakban a legkiválóbb karmesterek vezényletével - de minden teljesítménye mögött ugyanaz a törekvés munkál: a művel, a szereppel vagy szólammal és a szerző gondolatvilágával való teljes azonosulás. Bizonnyal így lesz ez ezen az estén is, amikor a Jochen Rieder vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar lesz az énekes partnere a műsorra tűzött operai remekek megszólaltatásában.

    Vezényel: Jochen Rieder
    Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Ajánló


    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016