• Program


    Jubileumi séta - Görbe Márkkal és egy meglepetésvendéggel
    2

    Jubileumi séta - Görbe Márkkal és egy meglepetésvendéggel

    A Színházak Éjszakáján tartott séta pozitív visszajelzései után januártól havi rendszerességgel körbejárjuk és megismerjük az ország talán legkülönlegesebb elhelyezkedésű színházának a történetét.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. december 6. vasárnap, 11:00

    Görbe Márkkal és egy meglepetésvendéggel

    A Színházak Éjszakáján tartott séta pozitív visszajelzései után januártól havi rendszerességgel körbejárjuk és megismerjük az ország talán legkülönlegesebb elhelyezkedésű színházának a történetét. Megtudjuk, hogyan vált Műegyetemi Irodalmi Színpadból alternatív színházi központtá, melyet ma már olyan társulatok fémjeleznek, mint a Pintér Béla és Társulata, a Nézőművészeti Kft. vagy a Forte Társulat, és olyan színészek, mint Csákányi Eszter, Mucsi Zoltán, Scherer Péter vagy Fodor Tamás, akik közül nem egy a séták folyamán is felbukkanhat. Nagy hangsúlyt helyezünk az intézményt befogadó épület – a Műegyetem történetére is, így a séta folyamán nem csak a színház közönség elől elzárt területeit térképezzük fel, hanem az egyetem építészeti, képzőművészeti szempontból érdekes látnivalóit is felkeressük Görbe Márk művészettörténész vezetésével, amit a RAKPART3 szervezői tesznek majd még izgalmasabbá, vagy akár interaktívvá.

    Ajánlatunk


    Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos verseny győztese, játékát díjnyertes hanglemezek - köztük a Bartók Új Sorozat CD-i - örökítették meg.

    A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

    A francia zene - akárcsak a francia konyha - kifinomultságáról híres, az ízek és a színek tökéletes összhangjáról, a részletek kidolgozottságáról. Igazi ínyencség.

    Ajánló


    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

    Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe…

    JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016