• Program


    Aktuális előadások



    A Kaddis egy ősrégi zsidó ima, amelyet a gyászolók 11 hónapon keresztül mondanak elhunyt szeretteikért. Ez az egyik legfontosabb alappillére a zsidó liturgiának. Födő Sándor zeneszerző – a világon először, egyedülálló módon - az ima teljes, arámi nyelvű szövegét felhasználta a műben, és a tételekben más tradicionális héber imaszövegek mellett zenét írt az 1944-ben, 23 évesen hősi halált halt izraeli-magyar költőnő, Szenes Hanna és a szintén zsidó származású, hányattatott sorsú magyar költő, Szép Ernő verseihez.

    Födő Sándor Artisjus-, többszörös Fonogram-díjas, platina– és aranylemezes zeneszerző és zenész. Számos lemez, film, színdarab zeneszerzője (Radnóti Színház: A gondnok, Szegedi Kortárs Balett: Credo, Rózsavölgyi Szalon: Az ismeretlen), illetve zenészként is közreműködik többek között Presser Gábor, Charlie és Zorán produkcióiban.

    Bíró Eszter Fonogram-, eMeRTon, Gundel Művészeti-, és Érték-díjas színész és énekes, - aki zenés színházi (Az Operaház fantomja, Miss Saigon, Elfújta a szél) és filmes (Csoda Krakkóban) főszerepeivel, illetve a Budapest Klezmer Band szólistájaként vált népszerűvé - az est szólistája, egyben a mű létrehozásának megálmodója.

    Közreműködnek:

    Bíró Eszter – ének

    Födő Sándor – zongora, ütőhangszerek

    Rohmann Ditta - cselló 

    Lesták Bedő Eszter – hegedű

    Csonka Gábor – hegedű

    Haraszti Krisztina – brácsa

    Hegyaljai-Boros Zoltán – brácsa

    Szabó Dániel - cimbalom

    Hámori János – trombita, sófár

    Cserta Balázs – klarinét, tárogató

    Hámori Zsófia - fuvola

    Szabó Dániel - cimbalom

    Kovács Zoltán – bőgő

    A koncert  70 perc szünet nélkül.

    A miskolci előadás a Mazsihisz Holokauszt Emlékévének produkciója, amely a Mazsök, a Bethlen Gábor Alap és a Miniszterelnökség támogatásával jött létre.

     

     

    Ajánló


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Martha Argerich és Mischa Maisky a klasszikus zenei színtér legfényesebb csillagai, akikre még sok utánuk következő generáció fog emlékezni. Rajongóik…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016