• Program


    Kálmán Imre, az operettkirály

    Kálmán Imre, az operettkirály

    Kálmán Imre, a Csárdáskirálynő zeneszerzője, a legismertebb dallamok megálmodója, az "operettkirály" valójában sosem akart operetteket írni, mégis utolérte a világhír. A Csárdáskirálynőért rajongó Hitlertől nem fogadta el a tiszteletbeli-árja státuszt, amivel Bécsben maradva megmenthette volna maga és a családja életét.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 3. vasárnap, 19:00

    Kálmán Imre, az operettkirály

    Kálmán a nehezebb utat választotta: Amerikába emigrált. Kálmán sose akart nősülni. Ennek ellenére kétszer is feleségül vette a nála évtizedekkel fiatalabb, Szibériában született fiatal Verát. Ma sem telik el olyan óra, hogy valahol a nagyvilágban, TV-ben, színházban vagy rádióban, ne csendülne fel egy–egy Kálmán-melódia, miközben a szerzőről magáról alig tud valamit a közönség nagy része.

    Szereplők:
    Imre Kálmán.................... Kovács István
    Felesége, Vera................ Sajgál Erika

    Zongorán kísér: Nagy Attila

    Írta: Sándor Anna
    Dramaturg: Fabacsovics Lili
    Jelmez: Veréb Dia
    Díszlet: Czeizel Gábor
    Fény-terv: Vízhányó Kálmán
     
    Rendezte: Czeizel Gábor
    Producer: Sándor Anna

    Ajánlatunk


    Középkori balladák sokszor adtak hangot a nők társadalomban betöltött, mennybe emelt vagy épp porba tiport helyzetéről. Női sorsok elevenednek meg a A mennybe vitt leány című dalesten, ahol egy csokor középkori magyar népballada hangzik el.

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

    Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016