• Program


  Kamea Dance Company: Máté passió 2727
  9

  Kamea Dance Company: Máté passió 2727

  Az emberiség még mindig fájdalmasan, zavarodottan, siránkozva várja a Messiást? Felkészültünk-e a megváltóra?
  Tamir Ginz kortárs interpretációja Johann Sebastian Bach Máté-passiójából (BWV 244) egy mestermű, amely világszerte elragadó kritikákat kapott.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: április 7. péntek, 19:00

  Előadó: Kamea Dance Company (Izrael)
  Előadás címe: Máté-passió 2727

  Zene: Johann Sebastian Bach
  Koreográfia: Tamir Ginz

  Leíírás a társulatról:
  A Kamea Dance Company, az izraeli tánc ’szerencsehozó talizmánja’ az elmúlt két évtizedben világszerte meghódította a közönséget. A társulatot egyedülálló stílusáról ismerik, amely erős drámai témákat és intenzív, virtuóz mozgást ötvöz. Tamir Ginz művészeti vezető színes és expresszív koreográfiáiban gazdag rétegvilágot teremt. A Kamea Dance Company sokoldalú és szenvedélyes táncosnak ad otthont, székhelye az izraeli Beer Sheva, a Negev fővárosa. A társulat gazdag repertoárjában nemzetközileg elismert vendégkoreográfusok művei is szerepelnek.

  Máté-passió 2727
  Az emberiség még mindig fájdalmasan, zavarodottan, siránkozva várja a Messiást? Felkészültünk-e a megváltóra?
  Tamir Ginz kortárs interpretációja Johann Sebastian Bach Máté-passiójából (BWV 244) egy mestermű, amely világszerte elragadó kritikákat kapott.
  "Izraeli zsidó koreográfusként, holokauszt-túlélők fiaként célom, hogy ezzel a koreográfiával hidat építsek a nemzetek és vallások között. Ebben az új világban, ahol mindenki Jézus, és Jézus közülünk való...". - Tamir Ginz

  Tamir Ginz-ről:
  - A Kamea Dance Company művészeti igazgatója és rezidens koreográfusa
  - Izraeli és külföldi táncművészeti képzése után Tamir Ginz a Haifa Balettben táncművészként dolgozott, majd Ohad Naharin művészeti vezetésével a Batsheva Dance Company táncosa volt.
  - Ginz volt a tel-avivi Bat-Dor Dance Company rezidens koreográfusa és a Bat-Dor Táncstúdió kortárs tánctagozatának vezető tanára (1991-2001). A Bat-Dor számára készített első koreográfiájával, a ’Platform 1’-gyel elnyerte 1997-ben a dániai Albert Gaubier-díjat. 2002-ben elhagyta a Bat-Dor Tel-Avivot, hogy Daniella Schapira-val megalapítsa a Kamea Dance Company-t.
  - Ginz munkája ötvöz egy egyéni táncstílust és az ő személyes vallomását, amelynek kombinációi erős drámai darabokat eredményeznek.
  - Ginz visszatért a színpadra, hogy a Kameával táncoljon a ’Secret Garden’ és a ’Limelight’ című előadásokban.
  - Ginz angol nyelvészet és irodalom és szociológia szakon szerzett diplomát a Haifai Egyetemen, valamint táncpedagógusi diplomát a Kibbutz Állami Szemináriumi Főiskolán.
  - Ginz kortárs táncot tanított Izrael számos vezető iskolájában.

  Ajánlatunk


  Wolfgang Amadeus Mozart IDOMENEO, KRÉTA KIRÁLYA Opera seria három felvonásban, két részben, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

  Konikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

  Ajánló


  Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és fantasztikus zenészekből álló csapata minden generációt be tud indítani. Az igényes funkytól a stadionrepesztő…

  Daniel Lozakovich a 2023-as nyár Nyitókoncertjének vendége lesz a Margitszigeten. Fenséges muzsikálása teszi majd igazán varázslatossá a koncertet, melyet évről-évre…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016