• Program


    Karthágó pusztulása - Didó, Hannibal és az elefántok

    Karthágó pusztulása - Didó, Hannibal és az elefántok

    Elsüllyedt világok - letűnt kultúrák nyomában
    Történelmi előadássorozat
    Előadó: Antalffy Péter történész, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 17. szerda, 18:00

    Az emberiség történetében sorakoznak azok az egykor virágzó civilizációk, amelyek emlékei ma már rejtélyesnek tűnnek. Az utókor fantáziája vagy emlékezete mindig drámaian mutatja be egy-egy társadalom hanyatlását, de valóban így volt-e? Hogyan veszett el Trója, és kik rabolták ki a Királyok völgyét? Mit tudhatunk ma a Nazca- vonalak készítőiről vagy Pompeji egykori lakóiról?
    Kik alapították Karthágót, és miért csak Hannibál kapcsán kerül szóba? Valóban nagy hadvezér volt, vagy csak nem ismerte a földrajzot? Miért akarták a rómaiak besózni a várost? Miért jött erre Aeneas, és miért maradt majdnem itt (a római őstörténetet eltérítve) Mik is voltak Didó bűnei, és mi köze a városnak Trójához és az ókori keleti kultúrákhoz? Az előadás Karthágó "rómaimentes" oldalát is bemutatja saját mítoszaink ellenfényében.

    Ajánlatunk


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak felszámolásáért. Gazdag, dallamos muzsikájukban a pánafrikai hagyományokat a kortárs popdalokat idéző stílusjegyekkel ötvözik.

    Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak velünk szemben?

    Ajánló


    Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek.…

    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016