• Program


  Kiállok érted

  Kiállok érted

  A Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat bemutatja: Kiállok érted
  színházi előadás fiataloknak feldolgozó foglalkozással
   több

  Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról, a cigánylányról, akit jól megszorongatott az ördög, igencsak átvert a táltos paripán érkező szerelmes herceg, és a végén menekülnie kellett a varázsló kertjéből. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük-valóságuk szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél – és talán ad némi reményt.


  Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja.
  A program egyedülállóságát a fórumszínház eszközeinek bevetése adja. A színházi munkát egy évig tartó kutatómunka előzte meg, melynek során a területen dolgozó szakemberekkel történt beszélgetések, kapcsolódó szakirodalom megismerése és esetismertetések során a színészek tájékozódtak a prostituálttá válás társadalmi hátteréről, a folyamat jellegéről, az áldozattá váló lányok lehetséges pszichés múltjáról es lélekrajzáról, és mindezek alapján állították össze a színházi előadást.
  A modernkori rabszolgaság – a magas látencia ellenére – világszerte milliókat érintő társadalmi probléma. A 167 országot feltérképező Global Slavery Index 2014-ben közzétett adatai alapján Magyarországon 36 000 áldozata van az emberkereskedelemnek, ezzel a vizsgált országok rangsorában a 75. pozíciót nyerve el, amely európai viszonylatban a harmadik helyet jelenti. Az áldozatok közt a nők és a gyermekek felülreprezentáltak, ezen belül is a mélyszegénységben és a hátrányos helyzetű térségekben élők (különös tekintettel a Nyírségre), továbbá az etnikai kisebbséghez tartozók és az állami gondoskodásban élők a jelenségnek leginkább kitettek, és adják így az áldozatok jelentős részét.

  Köszönet: Jakab Emesének, Pallagi Ákosnak, Kiss Gabriellának, Tóth Ákosnak

   

  Szereplők:
  Feuer Yvette
  Ficzere Béla
  Háda Fruzsina
  Hajmási Dávid
  Kőszegi Judit
  Száger Zsuzsanna
  Urbanovits Krisztina

  Dramaturg: Bíró Bence
  A dramaturg munkatársa: Bódi Zsófia
  Produkciós asszisztens: Lippai Krisztina
  Fotók: Jókúti Fruzsina
  Rendező: Romankovics Eda

  Partnerünk: Névtelen Utak Alapítvány

  Ajánló


  Paolo Genovese 2016-os filmje szinte percek alatt hódította meg Európa mozijait, sőt több…

  Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi…

  Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016