• Program


    Kiss József: A boldog

    Kiss József: A boldog

    E színműben egy nagy próbákon átment fiatalembernek válik hallhatóvá a hangja, tanúi lehetünk derűjének, szenvedélyének, erejének, tisztaságának, amint szembeszáll a gonosszal. Boldog Sándor István vértanú, szalézi szerzetestestvér a kommunista diktatúra alatt mindhalálig gondját viselte a rábízott fiataloknak, és hűséges maradt Istenéhez, így 1953-ban emelkedett föl: bár teste a bitófára, lelke azonban a mennybe.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 3. szombat, 19:30

    A boldog (felolvasószínház)

    E színműben egy nagy próbákon átment fiatalembernek válik hallhatóvá a hangja, tanúi lehetünk derűjének, szenvedélyének, erejének, tisztaságának, amint szembeszáll a gonosszal. Boldog Sándor István vértanú, szalézi szerzetestestvér a kommunista diktatúra alatt mindhalálig gondját viselte a rábízott fiataloknak, és hűséges maradt Istenéhez, így 1953-ban emelkedett föl: bár teste a bitófára, lelke azonban a mennybe. Ma már világ szerte merítenek erőt példájából. www.sandoristvan.hu Az 50 perces felolvasó színház megragadja a hallgatóság figyelmét, de lelkileg is megrendítő. Sándor István vértanú szalézi testvér rövid életének végső időszakát jeleníti meg: álmait és derűjét a reménytelenségben, szeretetét a kegyetlenségben, bátorságát a félelemben. Különleges, katartikus, fölemelő színházi esemény ez, pedig csak felolvasással, és elenyészően kevés színpadi kellékkel történik a megjelenítés. 

    író: Kiss József

    rendezte: Dóczy Péter

    szereplők:

    Sándor István………………………..Lázár Balázs

    Gyerek István, Zana Albert………….Sipos Ágnes Terézia

    Kihallgató tiszt………………………Dóczy Péter

    Pálóczi……………………………….Vertig Tímea Ágnes

    Csaplár, Bánhidy…………………….Hegedűs Miklós

    Don Bosco……………………………Illés Dániel

    Dramatizálta: Vertig Tímea és Dóczy Péter

    Ajánlatunk


    A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény, 24 milliós (!) kattintásszámmal.

    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

    Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

    Ajánló


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano-…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016