• Program


    Aktuális előadások



    KMO FILMKLUB 2024

    2024-ben a Budapest 150 programsorozathoz kapcsolódva válogattuk a filmeket. Mindenkit szeretettel várunk, aki kíváncsi és szeretne mindig valami újat és újat tanulni, a múltat, a jelent és a jövőt egységben, teljes szépségében látni.

    A közösségi filmnézésre Bárdos Csaba filmesztéta vezetésével került sor, aki a Liszt (volt Balassi) Intézetben való tanítás mellett számos filmklub és pódiumbeszélgetés házigazdája immáron 20 éve.

    Megtisztelő közreműködésével Budapest 150 éves történeteiből merítve, filmklubunkban idén is közösen elemzünk, emlékezünk, hogy a művészet élvezete és ihlető ereje által méltón élhessük meg mindennapjaink. Moderátorunk missziója a magyar kultúra terjesztése és népszerűsítése a filmnyelv segítségével szabadegyetemi hangulatban.

    2024.10.11. péntek 18.00 //  A kard, 1976 (Dömölky János – magyar filmszatíra)

    Bojti Sándor, a Belvízlevezető Vállalat igazgatóhelyettese feleségével együtt megszakítja európai turistaútját, ugyanis egy bécsi árverésen arra a kardra lelnek, amellyel az osztrák uralom ellen küzdő Zrínyit és Frangepánt annak idején lefejezték. Minthogy a magyar hivatalos szervek nem érdeklődnek a történelmi jelentőségű tárgy iránt, Bojti elhatározza, hogy autóját eladva maga vásárolja meg a kardot. Úgy érzi, hazafias dolgot cselekedett, és lelkében máris hősnek érzi magát. Nem számol azonban a kor bürokráciájával…

    Szereplők:
    Haumann Péter - Bojti Sándor
    Szemes Mari - Bojti felesége
    Őze Lajos - Rimányi
    Kállai Ferenc - Képviselő
    Sinkovits Imre - Nemzeti Múzeum igazgatója
    Udvarias Katalin

    Alkotók:
    rendező: Dömölky János
    forgatókönyvíró: Csurka István, Dömölky János, Jékely Zoltán
    operatőr: Zsombolyai János
    zene: Tamássy Zdenkó
    vágó: Sivó György

    Ajánló


    Music Box színes amerikai dráma, 124 perc, 1989 angol nyelven, magyar felirattal

    Shan zhong zhuan qi színes tajvani-hongkongi-dél-koreai fantasy, 192 perc, 1979 mandarin nyelven, magyar és angol felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016