• Program


    Kodály Vonósnégyes

    Kodály Vonósnégyes

    Cseh est: Suk, Janáček, Smetana

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 11. csütörtök, 19:00

    Suk: Meditáció a Szent Vencel című régi cseh himnuszra, op. 35a
    Janáček: 2. vonósnégyes („Bizalmas levelek”)
    SZÜNET
    Smetana: 1. (e-moll) vonósnégyes („Az életemből”)

    Kodály Vonósnégyes: Falvay Attila, Bangó Ferenc (hegedű), Tuska Zoltán (brácsa), Éder György (cselló)

    A hazai és nemzetközi közönség jól ismeri a több mint öt és fél évtizedes múltra visszatekintő Kodály Vonósnégyest. Nevük a plakáton valódi garancia minőség és élmény tekintetében egyaránt. Bátran kijelenthetjük, hogy a zeneakadémisták alapította együttes a 20. századi magyar kamarazenei kultúra egyik méltán híres képviselője. A vonósnégyes egy különleges műfaj, mert valahol a szóló- és a zenekari játék között helyezkedik el. Szükség van szólistatudásra és felkészültségre, ugyanakkor feltétel a nagyobb fegyelem és alkalmazkodás. A tökéletes együttműködéshez a négy embernek össze kell csiszolódnia, így a próbafolyamat általában hosszabb, mint egy zenekari koncert esetében. Hangversenykörútjaik mellett számos lemezt rögzítettek, a Naxos lemezkiadó gondozásában jelentették meg Haydn és Beethoven összes vonósnégyesét, Schubert-ciklusokat, illetve Ravel, Debussy, Bartók és Kodály vonós darabjait. Az elismerő nemzetközi kritikák mellett a hazai kulturális élet is figyelemmel kíséri az együttes munkásságát: a Liszt- és Bartók–Pásztory-díj után 2022-ben Kossuth-díjjal jutalmazták a formációt. Ezen az estén három cseh zeneszerző művei hangzanak el, akik ugyan különböző generációhoz tartoznak, de mégis kortársnak tekinthetjük őket. Érdekesség, hogy születésük dátumai kerek évtizedekkel követik egymást: Bedřich Smetana 1824-ben, Leoš Janáček 1854-ben, Josef Suk pedig 1874-ben született. A koncertprogram különleges darabja Suk kompozíciója, aki – a zeneszerzés mellett – hegedűsként 40 évig aktív tagja volt a Cseh Vonósnégyesnek, így jól ismerte a formáció belső dinamikáját.

    RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

     

    SOROZAT: Kamarazene karnyújtásnyira

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

    Ajánló


    A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016