• Program


  Aktuális előadások
  Kollár-Klemencz Kamarazenekar: A folyó
  lemezbemutató koncert

  Kollár-Klemencz László az éppen népszerűsége csúcsán álló Kistehén frontembere volt, amikor 2008-ban megjelentette első olyan lemezét (Ember a fán), amely igazán személyes világát mutatta meg. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar ezt az intimebb, kamara-hangszerelésű zeneiséget tisztázza következetesen albumról albumra, és tárja a közönség elé a Folyó című, most megjelenő ötödik nagylemezen. Lemezbemutató koncertjén a modern, klasszikus és népzenei elemekkel is dolgozó formáció Kollár-Klemencz vezetésével abba a lenyűgöző világba vezet, ahonnan minden folyó ered.

  Az irodalomban és zenében is tudatosan munkálkodó Kollár-Klemencz László a Boann és az Andersen zenekarokkal vált ismertté a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején, majd a Kistehénnel világviszonylatban is népszerű lett a 21. században, de már ekkoriban elindította melankolikusabb oldalát kidomborító Kamarazenekarát, amellyel az elmúlt években további három lemezt (Legesleges - 2014, Rengeteg - 2016, Ég az erdő - 2020) is kiadott. A Folyó a Kollár-Klemencz Kamarazenekar ötödik albuma - tudatos folytatása a minden természetben mélyre hatoló munkának. Az új lemez bemutatójára modernségében és klasszikusságában is érett zenekar áll fel a színpadra, a klasszikus zenei, népzenei, világzenei zenészek az évek során maximálisan szervesültek az állandóan új utakat kereső zenekarvezető változásainak állandóságához, és az így kialakult Kollár-Klemencz-világ éppen annyira természeti, mint természetfeletti, éppen annyira hordozza a magyar kultúra nyomait, mint amennyire határok nélküli. Mára már magyar zenei jelenünk mindennapjainkat, örömeinket-fájdalmainkat tenyerében hordozó, szeretettel teli része.

  Kollár-Klemencz Kamarazenekar:
  ének, gitár - Kollár-Klemencz László
  ének, ütőhangszerek - Mákó Kató
  cselló - Valkó Béla
  brácsa - ifj. Csoóri Sándor
  bőgő, vokál - Vajdovich Árpád
  zongora, vokál - Csernovszky Márk
  ütőhangszerek - Bordás Zoltán

  Ajánló


  Zene és irodalom kapcsolatát mutatja be a Fesztivál Akadémia koncertje két korszakos mű előadásával.

  Kasza Tibi a Crystal zenekar énekeseként robbant be a köztudatba, majd szólókarrierbe kezdett, emellett sikeres tévés és rádiós műsorvezetőként is…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016