• Program


  Lajta múzeumhajó belépő+ Ebédes sétahajózás / Naval and Ship Museum ticket+Lunch&Cruise
  8

  Lajta múzeumhajó belépő+ Ebédes sétahajózás / Naval and Ship Museum ticket+Lunch&Cruise

  Utazz vissza 150 évet a dunai hadihajózás történetében, ismerd meg az egykori osztrák-magyar hadiflotta egyetlen helyreállított egységét, a világ legöregebb folyami páncélos hadihajóját. Meglátogathatod a Gróf Széchenyi, valamint a Kossuth múzeumhajót, és részt vehetsz egy ebéddel egybekötött sétahajókázáson a Dunán.

  Utazz vissza 150 évet a dunai hadihajózás történetében, ismerd meg az egykori osztrák-magyar hadiflotta egyetlen helyreállított egységét, a világ legöregebb folyami páncélos hadihajóját, mely 47 évig állt hadi szolgálatban, és végig harcolta az első világháborút. A Magyar Honvédség I. Tűzszerész és Hadihajós Ezredének zászlóshajója az Országház épületénél mutatja be a korabeli hajós életet, fedélzetén végighaladva még a puskapor illatát is érezni lehet.

  A Lajta Monitor hadihajó csaknem másfél évszázados hajóteste a szétbontása előtti pillanatban menekült meg a pusztulástól. A néhai hajóhadból az egyetlen, amely eredeti formájában lett visszaállítva. Izgalmas interaktív hajós múzeum – életre szóló élmény mindenkinek. Megelevenedik a történelem.

  A múzeumhajó június 2-től szeptember 30-ig a hét minden napján, 10-18 óra között látogatható.

  A Lajta Monitor Múzeumhajó fedélzetén található kiállítást audioguide segítségével tekinthetik meg a látogatók.

  Lajta múzeumhajó nyitva tartás: 10:00- 18:00
  Helyszín: Id.Antal József rkpt.
  GPS: 47.5051738,19.0446353,17.28

  Az ízletes, nyitott svédasztalos ebéd és a városnéző túra a Dunán, a 7 európai országot összekötő, UNESCO Világörökség részét képező folyón egy olyan élmény, amelyet nem szabad kihagyni! A Duna Budapest két oldalának csodálatos határa, a sima Pest és a kissé dombos Buda elválasztja a várost a belváros 6 hídja alatt. Fedezd fel a fővárost egy városnéző hajókázáson, amelyről a híres látnivalókat és a gótikus, barokk és modern építészetet tekintheted meg.

  Programunk egy 1 órás és 30 perces hajóutazást biztosít egy légkondicionált vagy fűtött hajón, beleértve egy nyitott svédasztalos ebédet és két italt. Csónakjaink ételeit Molnárka Péter szakács készítette el, beleértve a különböző magyar ételeket, hideg ételeit, nemzetközi kedvenceket, vegetáriánus ételeket, desszerteket és még sok mást.

  Barátságos hostessek elkísérnek téged a találkozás helyéről a dokkig, ami kiindulási és kikötési pontunk egyaránt.

  Ebédes sétahajózás kezdete: 14:00
  Találkozópont: Duna Palota (1051) Zrínyi utca 5.
  Találkozási időpont: 13:30


  Az ebédes sétahajózáshoz külön jegy tartozik, amit a Duna Palotában tudnak beváltani a vendégek a program kezdete előtt.

  A megvásárolt jegy érvényes a Lajta Múzeumhajó megtekintésére, a Gróf Széchenyi Hajó és a Kossuth Múzeumhajó megtekintésére, illetve a 14:00-kor kezdődő Ebédes sétahajózásra a Dunán.

  Ajánló


  Pintér Béla: Titkaink Az előadás hossza: 115 perc, szünet nélkül

  Először az Opera műsorán - Gioacchino Rossini: Olasz nő Algírban Opera két felvonásban,…

  Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016