• Program


  Lázadni veletek akartam

  Lázadni veletek akartam

  A történet a Ceaușescu-diktatúra utolsó heteiben játszódik. Ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg nekünk a szerző, a legérzékenyebb korosztályon, a kamaszok szemén keresztül.

  Lázadni veletek akartam - A Yorick Stúdió előadása
  Bódi Attila regényét színpadra alkalmazta Barabás Olga
  Az előadás hossza: 1 óra 50 perc

  Szereplők:
  László Csaba
  Sebestyén Aba
  Szász Csaba

  Zeneszerző: Cári Tibor, Szász Csaba
  Díszlet- és jelmeztervező: Sós Beáta
  Operatőr: Komesz Szilvia e.h.
  Rendezőasszisztens: Talán Vanda e.h.
  Hangosító: Incze Róbert
  Fénytechnikus: Kovács Attila
  Rendező: Sebestyén Aba

  Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Harminc évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel.

  30 év után, amikor egyre inkább elhalványul az akkori történelem tapasztalata, egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mi miért történhetett meg és annak mi a következménye, nagyon fontos ismét beszélni erről. Felidézni, mesélni, gondolkodni róla. Tükröt tartani.

  Az előadás létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alap támogatta.
   
  Székely Csaba így ajánlja a Lázadni veletek akartam című előadást:
  “A Yorick Stúdióban színpadra állított ‘Lázadni veletek akartam’ az egyik legjobb színházi előadás, amit az utóbbi időben láttam. (Tudom, pandémia, nem láttam sok előadást mostanában, de számoljuk ide az előző pár évet is.) Három fiatal, forrófejű srác története, akik végrehajtanak egy hősies tettet – és ezzel emberek életét teszik tönkre visszavonhatatlanul. Mint egy görög tragédiában. Sok mindent ki lehetne emelni: az elsőrangú színészi munkát (László Csaba felejthetetlen, Sebestyén Aba remekel), a remek Neil Youngos/Pink Floydos élőzenét (Cári Tibor és Szász Csaba), a rendezést, az adaptációt, a látványt, de… na jó, ki is emelem!  Gratulálok minden alkotónak, nem utolsó sorban Bódi Attilának a nagyszerű regényért, amiből ez az előadás készült. Aki teheti, mindenképpen nézze meg!”


  Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

  Ajánló


  Mozart és kortársai - C. Ph. E. Bach, Cimarosa és Haydn művei

  A jövőre 10 éves Elefánt zenekar nyárzáró koncertje Debrecenben! Két új dal is…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016