• Program


  Les Misérables A nyomorultak

  Les Misérables A nyomorultak

  A MADÁCH SZÍNHÁZ CAMERON MACKINTOSH különleges engedélye alapján új produkcióban bemutatja
  BOUBLIL-SCHÖNBERG: LES MISÉRABLES

  A nyomorultak című musicalt, ALAIN BOUBLIL ÉS CLAUDE-MICHEL SCHÖNBERG szerzeményét VICTOR HUGO regénye alapján.

  Victor Hugo másfél évszázada született, hatalmas ívű, megrendítő regényének méltó zenés színpadi adaptációja Boublil és Schönberg világhírű szerzeménye, amelynek ma már szintén jelentős a múltja és világszerte óriási a sikere.
  A musicalt a londoni ősbemutatója óta eltelt három évtizedben a világ 42 országában játszották, lefordították 22 nyelvre, és díjai között szerepel a Laurence Olivier-, Tony-, valamint a Grammy-díj is.
  Schönberg áradó, az emberi lélek legmélyebb regisztereit megérintő zenéje új minőséget ad a regényben feltáruló szenvedélynek, szabadságvágynak, fájdalomnak és emberszeretetnek. „Lélekre hangszerelve” kelti életre a 19. század forrongó, nyugtalan Franciaországának hányatott sorsú, emblematikus alakjait, az álmaiktól megfosztott, összetört életeket. 
  Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében. Szavaik erejét Miklós Tibor kivételes szépségű fordítása adja.


  Zene: CLAUDE-MICHEL SCHÖNBERG
  Dalszövegek: HERBERT KRETZMER
  Eredeti francia szöveg: ALAIN BOUBLIL és JEAN-MARC NATEL
  További anyagok: JAMES FENTON
  Színpadra alkalmazta: TREVOR NUNN és JOHN CAIRD
  Eredeti hangszerelés: JOHN CAMERON
  Új hangszerelés: CHRISTOPHER JAHNKE, 
  STEPHEN METCALFE és STEPHEN BROOKER
  Az előadást a Music Theatre International (Europe) és a CAMERON MACKINTOSH LTD ügynökségekkel kötött különleges megállapodás tette lehetővé.
  Fordította: MIKLÓS TIBOR
   

  Ajánló


  Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és csapata sok…

  Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016