• Program


  Lionel Bart's: OLIVER!

  Lionel Bart's: OLIVER!

  A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel köszönti az áprilist. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba. Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit új családi előadásával az intézmény.

  Aktuális előadások


  Szente Vajk rendezésében újabb családi musical a Magyar Színházban

  Lionel Bart – William David Brohn: OLIVER!
  musical két részben
  12 éves kortól ajánlott

  Charles Dickens nagysikerű regénye, a Twist Oliver több művészt is megihletett már az idők során. Számos festmény és film alapjául szolgált az ikonikus alkotás. A brit Lionel Bart, 1960-ban nem akármilyen munkára vállalkozott: egymaga írta az Oliver! című musical szövegkönyvét és zenéjét, amivel kivívta mind a közönség, mind a szakma elismerését. Andrew Lloyd Webber egyenesen a „modern brit musical atyjának” nevezte Bartot. Az előadás 1963-ban, David Merrick rendezésében hatalmas sikerrel debütált a Broadwayn, majd egyike lett a világ legismertebb musicaljének.

  Az előadás során a hagyományos, történelmileg hű megközelítés mellett a modernitás, a 21. századi színpadtechnika és látványvilág is nagy hangsúlyt kap. Az alkotók testközelbe hozzák a 19. századi Londont, annak ködös, veszélyes, realisztikus és sötét oldalával, miközben a jó olthatatlan világosságára és győzni akarására helyezik a hangsúlyt. Mindezek mellett, mintegy torzított tükörrel utat kívánnak mutatni nézőik számára, hogy a darabbeli életesemények hová vezethetnek, hogyan lehet elkerülni őket, illetve, hogy mindig van esély az újrakezdésre.

  A darab fordítója: Hamvai Kornél, a dalszövegeket Tompa Péter jegyzi. A koreográfus Túri Lajos Péter, az előadás zenei vezetője pedig Drucker Péter lesz. A monumentális díszletet Rákay Tamás álmodta meg, a jelmezek Kovács Yvette Alida nagyszerű munkájának eredményei.

  A szereplők alkatához és a karakterek speciális igényeihez szabott megjelenések az eredményeket látva maximálisan támogatják Szente Vajk élményközpontú tematikáját. A fülbemászó, élő zenekar által megszólaltatott dallamok pedig különleges atmoszférát teremtenek. A családi előadás – amely 12 éves kortól ajánlott –, mind a kicsik, mind pedig a nagyok számára tartogat emlékezetes pillanatokat.

  Magyar szöveg: Hamvai Kornél - Dalszövegek: Torma Péter

  Közreműködnek: a Magyar Színház Ensemble együttesének tagjai,
  valamint táncosok: Vincze Kitti, Schaub Ingrid, Lámfalusy Szafira Zoé, Drahota Albert, Dzsupin Ádám, Szóka Roland

  Alkotók
  Díszlet: Rákay Tamás
  Jelmez: Kovács Yvette Alida
  Koreográfus: Túri Lajos Péter
  Koreográfus asszisztens: Bedő-Török Eszter
  Karmester/Zenei vezető: Drucker Péter
  Karmester: Köteles Géza
  Korrepetitor: Magony Enikő, Felszegi Dalma
  Súgó: Balázs Éva, Rumán Cintia
  Ügyelő: Bencze István, Tóth Flamina
  Rendezőasszisztens: Patonai Norbert
  Rendező: Szente Vajk Jászai Mari –díjas

  A színház Igazgatósága a változtatás jogát fenntartja!

  Ajánló


  Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

  Mesebeli táncmulatság várja a közönséget június 16-án a Szegedi Szabadtéri Játékokon! A Tiszavirág Néptáncegyüttes pergő lendületű estjén, A mi mesénk…

  Történik egy darabjaira hullott családban, amelynek tagjai nem képesek valóban beszélni sem magukról, sem egymásról. Az élet meg csak telik,…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016