• Program


  Liszt Ferenc Kamarazenekar, Vadim Gluzman, Várdai István, Baráti Kristóf

  Liszt Ferenc Kamarazenekar, Vadim Gluzman, Várdai István, Baráti Kristóf

  A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai évadnyitó hangversenye új hagyományteremtés, eltökéltség és izgalmas művészi kihívás – de leginkább meghatározó zenei élmény, melyet sokáig megőrizhetünk.

  Hagyomány – hiszen tavaly napra pontosan ekkor indították az évadot, és most épp úgy, Várdai István művészeti igazgatóval együtt köszöntik a közönséget. Eltökéltség– mivel decemberben kényszerből távol maradt sztárvendégüket most mégis elhozzák erre az emblematikus színpadra. Kihívás – mert a művészi együttműködést tovább gondolva és elmélyítve Vadim Gluzman új szerepet kap, így nemcsak szólistaként, hanem kamarazenekari irányítóként is megismerhetjük a világhírű előadót.
  A hangverseny utolsó műsorszámához nagyzenekarrá bővülnek, és két neves szólista mellé még egy híresség lép a színpadra: Baráti Kristóf ezúttal karmesterként mutatkozik be.

  Ezért kedveljük ennyire lassan hat évtizede a Liszt Ferenc Kamarazenekart: klasszikus műsor világsztárokkal, új impressziókkal, új motivációkkal – biztos, hogy emlékezetes közös kaland vár ránk.

  Liszt Ferenc Kamarazenekar
  Művészeti vezető és közreműködik: Várdai István (cselló)
  Koncertmester: Tfirst Péter
  Közreműködik és vendég-koncertmester: Vadim Gluzman (hegedű)

  Mozart: D-dúr szerenád („Serenata notturna”), K. 239
  Liszt: Angelus! - vonószenekarra
  Mozart: g-moll szimfónia, K. 183
  ---
  Brahms: a-moll versenymű hegedűre és csellóra, op. 102 (Vezényel. Baráti Kristóf)

  Rendező: Liszt Ferenc Kamarazenekar Alapítványa
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016