• Program


  Liszt-kukacok Akadémiája - Jazz játszótér (5-12 éveseknek)

  Liszt-kukacok Akadémiája - Jazz játszótér (5-12 éveseknek)

  Belépő csak a foglalkozásokon részt vevő gyermekek számára váltandó! A szülők a foglalkozáson nem vehetnek részt, ők az aznap esti koncert főpróbájára ülhetnek be, amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk.

  Aktuális előadások


  A jazzjátszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. No és persze egymással, ahogy arra Dés András, Bacsó Kristóf és Fenyvesi Márton mutat példát.

  Mert számukra a közös rögtönzés, mint minden igazán komoly játék, elsősorban a figyelemről és az odafigyelésről szól. A három nagyszerű muzsikus együtt találja ki a gyerekekkel a rögtönzések témáját és együtt építik fel a zenét. Ahogy Dés András fogalmaz: „A gyerekekkel való közös játék, improvizálás arról szól, hogy mi, a jazz-zenészek, és a gyerekek kölcsönösen adjunk egymásnak valamit. Ők a frissességet, az előítélettől mentes nyitottságot, a játék felhőtlen élvezetét, mi meg azt, amit megtanultunk arról, hogy miként lehet mindezt átültetni a zenébe – dallammá, harmóniává, ritmussá tenni. Hogy miként tanultunk meg figyelni egymásra, élvezni, szeretni és tisztelni egymás játékát.”

  Jazz játszótér időtartama szünet nélkül 1 óra.

  Közreműködik:

  Bacsó Kristóf (szaxofon)

  Fenyvesi Márton (gitár)

  Mesél és ütőhangszeren játszik: Dés András

  Ajánló


  A Korál együttes legendás alapító billentyűse, szövegírója és zeneszerzője Balázs Fecó ma már…

  Idén, advent idején, egy világjárvány árnyékában csodálatos zenékkel merengünk az ember helyén a…

  Szabad-e bejönni ide betlehemmel? - a Kaláka karácsonyi koncertje  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016