• Program


    Magda Niedzielska (PL): Light Room - Közép-Európa Táncszínház - 10. Színházi Olimpia
    2

    Magda Niedzielska (PL): Light Room - Közép-Európa Táncszínház - 10. Színházi Olimpia

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 8. csütörtök, 19:00

    A projekt ihletője a testnek a fényhez és a sötétséghez való viszonya. Azt vizsgáljuk, hogy a sötétség jelenléte hogyan befolyásolja az emberi viselkedést. Az, hogy nem látjuk, és nem látjuk teljesen a fizikai környezetet és más testeket, megváltoztatja a perspektívát, és más módon ébreszti fel fókuszunkat. A spektrum másik oldalán a fénysugarak áthatolnak a szöveteken, különösen a bőrön és a fasciákon, mélyen behatolva azok struktúráiba. A vízben lévő napfényhez hasonlóan az UV-, a látható és az infravörös fény részben visszaverődhet a bőr és a szem külső felületéről, és a szövetekbe belépve különböző irányokba (beleértve a hátrafelé irányulót is) szóródnak a mikroszkopikus részecskék és struktúrák, például a rostok által. A látható fényspektrumot a pigmentek és a vér erősen elnyelik. Ezek a mozgási tulajdonságok, amelyek a fény bőrrel való reakcióját alkotják – abszorpció, reflexió, transzmisszió és szóródás – a táncstruktúrák létrehozásának inspirációjává válnak.
    A modern tudomány megerősíti, hogy a testünk nemcsak elnyeli a fényt, hanem termeli is, méghozzá olyan mennyiségben, amelyet az emberi szem nem ismer fel – szó szerint ragyogunk. A sötétség és a fény közötti játék irányítja a közönség figyelmét, és szervezi az előadás dramaturgiáját.

    Koreográfus: Magda Niedzielska
    Zene: Özgür Ede
    Fény: Fogarasi Zoltán
    Táncosok: Barna Krisztián, Dabóczi Dávid Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kisbakonyi Edmond, Kindl Gábor, Mohai Cintia, Sinka Lídia

    Támogatók: Közép-Európa Táncszínház Egyesület, Közép-Európa Táncszínház Alapítvány, Bethlen Téri Színház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Főváros Önkormányzata, 7. kerület, Erzsébetváros Önkormányzata

    ------------------------------------
    Az Ifjú Koreográfusok Fóruma (IKF) a Közép-Európa Táncszínház (KET) kivételes tehetséggondozó és –kutató programja, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbe hozása. Az IKF nyílt pályázatán 2021-ben három nyertest hirdetett a KET, ezzel három lengyel vendégkoreográfusnak adva lehetőséget az alkotásra.
    A közös munka sikerességének köszönhetően a KET úgy döntött, hogy folytatja az együttműködést. A mostani alkalommal Magdalena Niezdielska, a Krakkói Táncszínház koreográfusa és táncosa immár harmadik alkalommal tért vissza hozzánk ismét.
    ------------------------------------
    Magda Niedzielska a varsói Fryderyk Chopin Zeneművészeti Egyetem koreográfia és táncelmélet szakán, valamint a łódzi AHE táncpedagógia szakán szerzett diplomát. A Jagelló Egyetemen kulturális menedzsment szakon posztgraduális tanulmányokat folytatott. Részt vett az izraeli Kibbutz Contemporary Dance Company nemzetközi programjában, és a madridi Elephant in the Black Box Junior Dance Company táncosa volt. Jelenleg a Krakkói Táncszínház munkatársa, Krakkó város kétszeres ösztöndíjasa, továbbá a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának "Kultúra a világhálón" programjának ösztöndíjasa, emellett kétszer részesült a NIMiT Nemzetközi Tevékenységi Támogatásban.
    Rendszeresen tart kortárs táncórákat és workshopokat Lengyelország-szerte, társszerzője a "Reflex of the City" (Krakkó város támogatásának részeként) és a "Touch the Movement" (a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának támogatásának részeként) című workshop-sorozatoknak

    Ajánlatunk


    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    zenés játék két részben

    Ajánló


    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016