• Program


  Aktuális előadások


  Kard ki, kard! Magyar vitézek, török és német ellenfél, virtuskodás és párviadalok, vitézi portyák és lángoló szerelmek. Ezekről is szól sokunk meghatározó könyv-, illetve filmélménye, A koppányi aga testamentuma. Mindez azonban csak kiindulási alapot jelent a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kifejezetten fiataloknak szánt táncszínjátékához, amelyben a történelem és a mai kor valósága egy színház a színházban előadás során találkozik, s ahol a szereplők felváltva kalandoznak a régmúltban, illetve a jelen világában.

  Fekete István török hódoltság idején játszódó kalandregénye sok-sok generáció ikonikus olvasmánya, népszerűsége csúcsát pedig alighanem az 1967-es filmváltozat bemutatásával érte el. A Magyar Nemzeti Táncegyüttest vezető Zsuráfszky Zoltán nem először foglalkozik történelmi témával, ám ezúttal alkotótársával, Zs. Vincze Zsuzsával a hagyományos táncszínpadi történetmesélés kereteit kitágítják: A koppányi aga testamentumát előadni készülő társulat mindennapjaiba, a színházi kulisszatitkokba is beleshetünk, miközben a népek és kultúrák együttéléséből fakadó konfliktusairól megfontolásra érdemes tanulságokkal találkozunk. A táncszínjáték zenéjét a Söndörgő tagjaként is ismert zeneszerző, Eredics Benjamin írta, akinek Végvárak, vitézek című műve díjat nyert a Müpa 2020-as Zeneműpályázatán. A zenei világ a hódoltságkori miliőt a népzenével, a modern hangszeres effektusokat a tánczene temperamentumával vegyíti. A régmúlt és a jelenkor szálai végül összefonódnak, miközben alapvető erkölcsi igazságokat ismerhetünk fel, például az ellenfél tiszteletét, egymás megbecsülését vagy akár az igaz barátság fontosságát. Az ifjúságnak szánt előadásban látványos és virtuóz táncokat, színes, izgalmas színpadképeket láthat a közönség.

  A bemutató a Liszt Ünnep keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

  Korosztály: 9-99 év
  Rendező: Müpa

  zene: Eredics Benjamin

  népzenei szerkesztő
  Rossa László
  Papp István Gázsa
  a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara

  látvány: Iványi Marcell
  díszlet: Tóth Kázmér
  animáció: Lőrincz Attila, Szappanos Ádám
  videótechnika: Konta Boáz
  moderntánc-instruktor: Topolánszky Tamás

  a koreográfus munkatársa
  Paput Júlia
  Sánta Gergő
  Tompa Attila
  Tókos Attila

  koreográfus: Zs. Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán
  társrendező, forgatókönyv, jelmez: Zs. Vincze Zsuzsa

  rendező: Zsuráfszky Zoltán

  Ajánló


  A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb, kilencrészes sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016