• Program


    Magyar Népmese Napja

    Magyar Népmese Napja

    Écsi Gyöngyi 2000-ben Győrben a legjobb bábszínésznői díját kapta, 2003-ban Budapesten az elsőként kiosztott Michel Indali-díjjal, 2007-ben Pozsonyban a Mikola-díjjal jutalmazták. Kováts Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon túl a dudáig.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 30. szombat, 10:00

    A magyar népmese napja
    a Szentmihályi Kulturális Központban
    Écsi Gyöngyi:  Szőlőszem Kálmán
    Játékidő: kb. 50 perc


    Megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az emberfia egy szőlőszemből születik.
    Kálmán és Boriska mindketten szőlőszemből születnek, testvéries és szerelmetes kapcsolatukra ezer veszély leselkedik.

    Megharcolni a rendkívüli élet küldetését és egyediségét nem könnyű feladat. A mese a szőlő- és szüret-szokáskör tárgyi elemeit használja fel a meseelőadásban és interaktív közreműködést kínál fel a közönségnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A palóc nyelv és élő népzene egy valósabb, léleknyitogató közegbe hívja be a nézőt.

    Écsi Gyöngyi 2000-ben Győrben a legjobb bábszínésznői díját kapta, 2003-ban  Budapesten az elsőként kiosztott Michel Indali-díjjal, 2007-ben Pozsonyban a Mikola-díjjal  jutalmazták. Kováts Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon túl a dudáig.

    Bábos mesemondó: Écsi Gyöngyi
    Muzsikál: Kováts Marell

    Ingyenes programok

    11.00-13.00
    Marionettbáb készítés
    Kajdy Judit Művészeti Műhelyével
    Készítsük el kedvenc mesehőseinket újrahasznosított elemek felhasználásával.

    11.00-11.45
    Mesekuckó a legkisebbeknek
    A legkisebb mesehallgatókat 4 éves korig ölbeli játékokkal, mondókákkal és rövid mesékkel Dr. Sándor Ildikó néprajzkutató mesemondó, a Meseszó Egyesület tagja, a Hagyományok Háza munkatársa várja.

    11.00-11.45
    Élőszavas mesemondás
    Csitt-csont! Mi lesz ebből, mint egy nagy hazugság!
    Szereted a népmeséket? Gyere, és hallgass történeteket a Magyar Népmese napján királyfiakról, szép leányokról, állatokról és varázslatról!
    Élőszavas mesemondással vár kicsiket és nagyokat Klitsie-Szabad Boglárka, junior prima díjas mesemondó, a Népművészet ifjú mestere, a Meseszó Egyesület elnöke.
    5 éves kortól 99 éves korig

    12.00-13.00
    Nemezelés
    a mesében szereplő figurákból ősi kézműves technikával
    Készítsük el a „Csitt-csont! Mi lesz ebből, mint egy nagy hazugság!” előadás meséiben szereplő figurákat ezzel az utóbbi években újra nagyon közkedvelt kézműves technikával.
    A foglalkozást Szénási Veronika közművelődési szakember, a Meseszó Egyesület tagja vezeti.

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket…

    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016