• Program


    Magyar TáncRAPszódia • Varidance - Bartók Táncszínház

    Magyar TáncRAPszódia • Varidance - Bartók Táncszínház

    A Magyar TáncRAPszódia című előadás a magyar néptánc tradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást. A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. július 18. vasárnap, 20:30

    Magyar TáncRAPszódia • Varidance - Bartók Táncszínház

    A Magyar TáncRAPszódia című előadás a magyar néptánc tradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást. Egymást váltó, hol dinamikus, hol lírai, humoros képekben tűnik fel a Kárpát-medence táncainak kavargó sokszínűsége nem megszokott módon.

    A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal. A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása keveredik a hip-hop lazaságával ... kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve ... fent a baseball sapka, lent a csizmák bokáznak ...

    A tánc (VARIDANCE), a zene (InFusion Trió) és a beatbox (Jammal) általunk létrehozott vidám, energikus, különleges ötvözése méltóképpen népszerűsíti a magyar kultúrát és minden korosztály számára felemelő élményt nyújt.

    Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara, ami 2011 decemberében alakult. A formáció, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal, és a rádiókból is jól ismert slágerekkel koncertezik.

    Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni majd később beatboxolni. A zenekarokon kívül még színházban is zenél. Itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxszal egészíti ki a színdarabot.

    Tánckar: VARIDANCE
    Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Perger Balázs Márk, Péter Szilvia, Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Végső Zsolt, Zolja Adél,

    Jelmez: Lakatos Márk
    Díszlet: Meczel Róbert

    Beatbox: Fekete János 'Jammal'
    Zenekar: InFusion Trio
    Weisz Nándor – ének, dob; Farkas Izsák – hegedű; Simkó-Várnagy Mihály – cselló, basszusgitár
    Zenei betét: Pál István Szalonna
    Rendező, koreográfus: Vári Bertalan

    Támogatók: Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza, Emberi Erőforrások Minisztériuma

    Ajánlatunk


    Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Fenyő Miklós – Tasnádi István MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016