• Program


  Magyar TáncRAPszódia • Varidance - Bartók Táncszínház

  Magyar TáncRAPszódia • Varidance - Bartók Táncszínház

  A Magyar TáncRAPszódia című előadás a magyar néptánc tradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást. A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal.

  Magyar TáncRAPszódia • Varidance - Bartók Táncszínház

  A Magyar TáncRAPszódia című előadás a magyar néptánc tradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást. Egymást váltó, hol dinamikus, hol lírai, humoros képekben tűnik fel a Kárpát-medence táncainak kavargó sokszínűsége nem megszokott módon.

  A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal. A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása keveredik a hip-hop lazaságával ... kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve ... fent a baseball sapka, lent a csizmák bokáznak ...

  A tánc (VARIDANCE), a zene (InFusion Trió) és a beatbox (Jammal) általunk létrehozott vidám, energikus, különleges ötvözése méltóképpen népszerűsíti a magyar kultúrát és minden korosztály számára felemelő élményt nyújt.

  Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara, ami 2011 decemberében alakult. A formáció, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal, és a rádiókból is jól ismert slágerekkel koncertezik.

  Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni majd később beatboxolni. A zenekarokon kívül még színházban is zenél. Itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxszal egészíti ki a színdarabot.

  Tánckar: VARIDANCE
  Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Perger Balázs Márk, Péter Szilvia, Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Végső Zsolt, Zolja Adél,

  Jelmez: Lakatos Márk
  Díszlet: Meczel Róbert

  Beatbox: Fekete János 'Jammal'
  Zenekar: InFusion Trio
  Weisz Nándor – ének, dob; Farkas Izsák – hegedű; Simkó-Várnagy Mihály – cselló, basszusgitár
  Zenei betét: Pál István Szalonna
  Rendező, koreográfus: Vári Bertalan

  Támogatók: Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza, Emberi Erőforrások Minisztériuma

  Ajánló


  Az új albummal töretlenül folytatódik a Koncz Zsuzsa életmű, de az előző lemezhez…

  Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás,…

  Fenyő Miklós megszakítások nélkül immáron 24. alkalommal tartja meg nyárbúcsúztató koncertjét a Margitszigeti…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016