• Program


  MAO plays Contemporary Music - lemezbemutató koncert

  MAO plays Contemporary Music - lemezbemutató koncert

  Az est során a MAO zenekarhoz csatlakozik Gőz László (basszus trombita), valamint Borbély Mihály (klarinét) is.

  Műsor:

  Igor Sztravinszkij: Ebony Concerto
  Horváth Balázs: Divergent
  Eötvös Péter: Paris-Dakar
  Bacsó Kristóf: Budapest Anzix
  Subicz Gábor: Allegro Barbaro
  Gryllus Samu: Blues for Charles
  Fekete-Kovács Kornél: Traffic Choral

  Közreműködik:

  Modern Art Orchestra
  Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető, zeneszerző
  Borbély Mihály – klarinét
  Gőz László – basszus trombita
  Kolarics Kinga – hárfa

  A kortárs művek bemutatása prioritás a Modern Art Orchestra számára. Számos kitűnő zeneszerző műveit gyűjti egybe a MAO koncertje, mely egyben a legfrissebb lemez kiadásának ünnepe is. A lemez és a koncert is a kortárs jazz és kortárs klasszikus zene között húzódó fal leomlásának fő gondolata köré épül.

  Hallható lesz Igor Stravinsky Ebony Concerto-ja - a szerző, mint a neoklasszicizmus atyja jelenik meg a gondolatiságban. A darab idejére a MAO-t kiegészíti Kolarics Kinga hárfán. Horváth Balázs kortárs klasszikus zeneszerző Divergent című alkotását maga a szerző vezénylésével ismerheti meg a közönség. A művet a Modern Art Orchestra számára, kimondottan az együttes rendhagyó összetételére komponálta.

  Hogy hazánk legnevesebb kortárs zeneszerzői körében a MAO milyen megbecsülésnek örvend talán leginkább az példázza, hogy Magyarország nemzetközileg is egyik legelismertebb zenei szaktekintélye, Eötvös Péter Paris-Dakar című kompozícióját is bemutathatjuk. Az eredetileg Gőz László trombita szólistának ajánlott művet adaptáltuk big band formációra. A darabot a hazai színpadokon túl a sanghaji nézőközönség előtt is volt alkalmunk nagy sikerrel bemutatni. Bacsó Kristóf a mai magyar jazz szcéna egyik legnevesebb zeneszerzője, szintén bemutatja Budapest Anzix c. művét és Subicz Gábor, jazz zeneszerző pedig az Allegro Barbaro című zenemű nagyzenekari átiratát. Hallható lesz továbbá Gryllus Samu Blues for Charles című, jazz irányból közelítő műve, valamint a művészeti vezető, Fekete-Kovács Kornél Traffic Choral című, Bartók-i ihletettségű alkotása is.

  Az est során a MAO zenekarhoz csatlakozik Gőz László (basszus trombita), valamint Borbély Mihály (klarinét) is.

  Ajánló


  Giacomo Puccini: Pillangókisasszony Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

  A szereplőink négy nő, és velük is megesik az… Az, amiről nem szeretünk…

  Nagy Sándor és Szente Vajk újabb petárdaszerű jutalomjáték-duettje az angol bohózatirodalom egyik legnevettetőbb…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016