• Program


  Aktuális előadások

  TELIK – egy óra az életedből

  Író, előadó: Márfi Márk
  Dramaturg: Bíró Bence
  Zene: Mester Dávid
  Alkotótárs, rendező: Tóth Péter

  2021 augusztusának végén, a Lóvasút Kulturális és Rendezvénytérben mutatták be a Telik – egy óra az életedből című produkciót Márfi Márk játékával. Az előadás érdekessége, hogy egy szakdolgozatból született önadaptáció. Márfi Márk 2020-ban végzett az SZFE prózai színész szakán. Diplomamunkáját ugyanebben az évben, a tavaszi karantén alatt írta meg a családi pulykafarmon, Vas megyében.

  "Felemelő, bátor és egyedi előadás. Minden alkotó előtt főhajtás! Ne hagyjátok ki!"
  Orlai Tibor

  "Egy döbbenetes erejű monodrámára szeretném felhívni a figyelmet. Lenyűgöző szöveg. Semmi manír, csak igazi, halálpontos mondatok és gesztusok a nézőknek pedig, feszült, boldog figyelem és meghatott öröm. Elképesztően jó előadás!"
  Tóth Krisztina

  "Egy különleges érzékenységű, csodálatosan tehetséges, szerethető fiatal színészt láttam játszani Tóth Péter rendezésében! Igazi jelenlét, igazi vallomás múltról, jelenről, szeretetvágyról, életről! Köszönöm az élményt!!! Menjetek, nézzétek!!!"
  Pogány Judit

  "Ez a fiú olyan szépen beszél, annyira él egy egyszerű kellékekkel berendezett térben, hogy aki onnan jött, ahonnan ő, annak is ad, és annak is, mint én, akinek nagyon távoli az ő múltja, világa. Ha ismét megy, ne hagyjátok ki!"
  Gálvölgyi Dorka

  "Egy fiatalember bátor, őszinte "egy órája". Érdemes látni!"
  Csákányi Eszter

  Az előadás meghívást kapott a 2021-es szegedi Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválra és a debreceni oDEon színházi fesztiválra, 2022-ben pedig a Komáromi Jókai Színház Stúdiójába, továbbá Bécsbe, illetve a Kiscsőszi Pajtafesztiválra, a Gombaszögi Nyári Táborba, valamint az ÖRDÖGKATLAN Fesztiválra is.

  Sajtóvisszhang:

  https://noivalto.hu/ezvan/marfi-mark-edesanyam-tortenete-telik/

  https://revizoronline.com/hu/cikk/9302/beszelgetes-marfi-markkal

  https://hallgatomagazin.hu/magunkat-vedeni-magunkat-elmeselni-marfi-mark-telik-kritika/

  https://potszekfoglalo.hu/2021/11/az-istallo-melege/

  https://mezeinezo.blog.hu/2021/08/31/lovasut_istallomuveszet_a_kut_peremen_a_sisak_mogott_marfi_mark_visszanez_mikozben_eltelik_az_eletun

  Részlet Proics Lilla kritikájából (Színház Folyóirat, 2021. november):

   "Márfi Márk karnyújtási közelségben beszél továbbá a szakmáról is, egyfajta önelemzés formájában: saját magára hagyatkozik egy lényegében üres térben, ami bátor színészi antré. (...) Egy fiatalember tekint az időre, arra, ami élet és halál közt adatik. És – bár egyre kevésbé szokás használni (néha én azért még kimondom magamban) – meghökkent, milyen szépen mondja: édesanya, édesapa."

  Részlet Gabnai Katalin kritikájából (Facebook, 2022. február 24.):

  Márfi Márk és alkotótársai tudják a mértéket. És huszonvalahány év tud már elegendő lenni ahhoz, hogy visszanézzünk rá. (…) Márfi jól érzékel, és jól ír. Miközben rokonszenves látni, hogy – egyelőre még tisztes távolban, de mégis – miként zárkózik föl öntudatlanul a vidéki fiúi létből férfivá érés gyakorlott tollú mesterei, Háy és Grecsó mögé, kihallom szövegéből azt a hangot is, amit Kiss Anna remekmívű prózaverseiből (lásd pl. Tükörképek!) jónéhányan ismerünk.
  Ezt a műfajt nem pártolom ugyan, de elismerem, egy ilyen akció alkalmas arra, hogy megmutassa, „mi van a spájzban”. MÁRFI MÁRK alkotói „kamrája” mindenféle jóval látszik teli lenni. Úgyhogy azt mormolom, csak előre, védettebb formai változatokat kipróbálva, nem múló erővel, s ugyanilyen tiszta lélekkel! Szurkolok. S érzésem szerint nem vagyok egyedül.”

   Az előadás 75 perc hosszú és 14+ nézőinknek ajánljuk!

   Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Lóvasút  

  Ajánló


  Marius Petipa / Alekszandr Gorszkij / Kaszjan Golejzovszkij / Michael Messerer / Ludwig Minkus DON QUIJOTE Klasszikus balett három felvonásban

  A világhírű Chazz Palminteri színész magának írta Tony szerepét, és nagy sikerrel el is játszotta a kaliforniai The Court Theatre-ban…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016