• Program


  Márton partjelző fázik
  4

  Márton partjelző fázik

  Hamvai Kornél díjnyertes darabját több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be a budapesti Merlin Színház, címszerepben az élete egyik legkiemelkedőbb alakítását nyújtó Jordán Tamással, akinek most alkalma nyílik arra, hogy – életkorban szinte utolérve a szerepet – új mélységeit bontsa ki a lúzer taccsbíró figurájának.

  Hamvai Kornél: Márton partjelző fázik
  - színmű egy részben -

  Márton partjelző – aki tizenkétszer lengetett az NB I-ben, sőt egyszer majdnem meccset is vezetett; a hetvenes évei végén járó újpesti lakos, aki ugyan a Nagy Világatlasz egy példányával a hóna alatt rója az utcákat, de a kerület határait alig néhányszor lépte át; mindennapi kocsmai törzsvendég, volt III/III-as ügynök, egykori lepkegyűjtő, állítása szerint harminchárom éve özvegy, aki úgy érzi, hogy „ott van a vállán a huszadik század” – tanácstalanul bolyong jelen idejű életének helyszínei és múltjának sötét bugyrai között. Gyengéd humorral megrajzolt sorsában a késői Horthy-kor és a szocialista időszak kisembereinek teljes reménytelensége összesűrűsödik. Vajon van-e számára megváltás, hiszen évtizedekig csak arra várt, hogy hogy Isten szóljon hozzá, és ezzel igazolja, hogy létezik.

  Szereplők:
  Márton partjelző/Jordán Tamás
  Miholka/Szerémi Zoltán
  Denise/Bálint Éva
  Gejzlinger/Trokán Péter
  Apa, Doktor, Pap, Pincér, Rendőr/Horváth Ákos

  Díszlet: Valló Péter
  Jelmez: Benedek Mari
  Dramaturg: Duró Győző
  Zeneszerző: Melis László
  Zenei szerkesztő: Termes Rita
  Súgó: Zsohár Amália
  Ügyelő: Bors Gyula
  Rendezőasszisztens: Kovács Nóra
  Rendező: Valló Péter

  Képek forrása: wssz.hu - próba/olvasópróba

  Ajánló


  Rúzsa Magdi augusztus 22-én a Tokaj Fesztiválkatlan szabadtéri színpadán újra ámulatba ejti közönségét.A…

  „A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely…

  Mára mindenki megtudta, milyen érzés karanténban lenni. Milyen szituációk játszódtak le szülő és…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016