• Program


  Márton partjelző fázik
  4

  Márton partjelző fázik

  Hamvai Kornél díjnyertes darabját több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be a budapesti Merlin Színház, címszerepben az élete egyik legkiemelkedőbb alakítását nyújtó Jordán Tamással, akinek most alkalma nyílik arra, hogy – életkorban szinte utolérve a szerepet – új mélységeit bontsa ki a lúzer taccsbíró figurájának.

  Hamvai Kornél: Márton partjelző fázik
  - színmű egy részben -

  Márton partjelző – aki tizenkétszer lengetett az NB I-ben, sőt egyszer majdnem meccset is vezetett; a hetvenes évei végén járó újpesti lakos, aki ugyan a Nagy Világatlasz egy példányával a hóna alatt rója az utcákat, de a kerület határait alig néhányszor lépte át; mindennapi kocsmai törzsvendég, volt III/III-as ügynök, egykori lepkegyűjtő, állítása szerint harminchárom éve özvegy, aki úgy érzi, hogy „ott van a vállán a huszadik század” – tanácstalanul bolyong jelen idejű életének helyszínei és múltjának sötét bugyrai között. Gyengéd humorral megrajzolt sorsában a késői Horthy-kor és a szocialista időszak kisembereinek teljes reménytelensége összesűrűsödik. Vajon van-e számára megváltás, hiszen évtizedekig csak arra várt, hogy hogy Isten szóljon hozzá, és ezzel igazolja, hogy létezik.

  Szereplők:
  Márton partjelző/Jordán Tamás
  Miholka/Szerémi Zoltán
  Denise/Bálint Éva
  Gejzlinger/Trokán Péter
  Apa, Doktor, Pap, Pincér, Rendőr/Horváth Ákos

  Díszlet: Valló Péter
  Jelmez: Benedek Mari
  Dramaturg: Duró Győző
  Zeneszerző: Melis László
  Zenei szerkesztő: Termes Rita
  Súgó: Zsohár Amália
  Ügyelő: Bors Gyula
  Rendezőasszisztens: Kovács Nóra
  Rendező: Valló Péter

  Képek forrása: wssz.hu - próba/olvasópróba

  Ajánló


  „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben…

  Geszti Péter, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Behumi Dóri, Dés László és az eredeti…

  Henriette-et –habár a tehetséges fiatal ügyvédet, Vámhidy Szilárdot szereti– nagyapja a gazdag Hátszegi…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016