• Program


    Mátyás Király mézbora - Nektár Színház előadása
    2

    Mátyás Király mézbora - Nektár Színház előadása

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. június 5. vasárnap, 11:00

    Mátyás Király mézbora – mesejáték


    Mátyás Király 1479.-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a Királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás Királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána miért nincs a királyi asztalon a mézbor. 

    A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás Király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.

    Mesénket korhű középkori zenével és tánccal színesítjük, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

    Ajánlatunk


    Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

    Ajánló


    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

    Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016