• Program


    MÁV Szimfonikus Zenekar

    MÁV Szimfonikus Zenekar

    Bizet: 1. (C-dúr) szimfónia
    SZÜNET
    Schubert: 6. (C-dúr) szimfónia, D. 589

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: március 2. szombat, 19:00

    MÁV Szimfonikus Zenekar

    MŰSORVÁLTOZÁS:
    Bizet: 1. (C-dúr) szimfónia
    SZÜNET
    Schubert: 6. (C-dúr) szimfónia, D. 589

    MÁV Szimfonikus Zenekar
    Vezényel: Kesselyák Gergely

    A hangverseny első felében Franz Schubert húszévesen írt 6. szimfóniája hangzik el. A szerző életében ugyan elhangzott a darab egy házi koncerten, de az 1828. decemberében tartott első nyilvános előadást Schubert már nem élhette meg. Luigi Cherubini (1760–1842) Firenzében született, mégis többnyire a francia zene történetében találkozunk a nevével. Húszévesen ugyan még csak első operáján volt túl, életműve később, párizsi éveiben már jóval több színpadi és egyházi művel gazdagodott. A francia fővárosban előbb egy olasz operákat bemutató színház zenei vezetője lett, majd 1822-től haláláig a párizsi Conservatoire igazgatója volt. Két requiemje közül az első, c-moll hangneműt 1816-ban, a másodikat húsz évvel később komponálta. Az előbbiben rendhagyó módon nem alkalmazott szólistákat, a ma este megszólaló műben pedig kizárólag férfikart társított a zenekarhoz, ami – a zene puritán egyszerűségével együtt – a középkori szerzetesek kórusát juttathatja a hallgató eszébe.

    RENDEZŐ:
    MÁV Szimfonikus Zenekar

    Ajánlatunk


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Ajánló


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016