• Program


  Megáll az idő - kertmozi

  Megáll az idő - kertmozi

  Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza.  több

  KERTMOZI
  Gothár Péter: Megáll az idő
  Filmdráma
  103 perc

  A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészéti ág, a filmművészet szerelmesei előtt és csatlakozik a Budapest Film által elindított törekvéshez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez. Szeretnénk feleleveníteni a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a szabadban és biztonságban élvezhető filmélményt, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerülnek vetítésre a majori fák árnyékában.

  Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza. A bulikban pedig dübörög az amerikai rock and roll.

  Egy olyan lendületes kamaszfilm a hatvanas évekről, a céltalan lázadásról és az örökös sikertelenségről, amikor a házibulikban még Elvis Presley zengett, pornóképek cseréltek gazdát és amikor a fiatalok beálltak a Coca-Colától. Illetve ennél sokkal több. A Megáll az idő ugyanis szembenéz az ’56-os forradalom kudarcával, az itthon maradtak bűntudatával, valamint a hiábavaló elvágyódással, tökéletesen visszaadva a korra oly jellemző keserédes életérzést is.  A Megáll az idő egy kőkemény rendszerkritika, amelynek a végén mindenki megköti a kompromisszumait, mert itt soha nem változik semmi. (https://filmarchiv.hu/)

  Rendező: Gothár Péter
  Forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Gothár Péter, Kelecsenyi László
  Zene: Selmeczi György
  Operatőr: Koltai Lajos
  Vágó: Nagy Mária
  Hangmérnök: Réti János

  Szereplők

  Iván Anikó – Szukics Magda
  Znamenák István – Dini
  Gálfy Péter – Wilman Péter, "Vilma"
  Pauer Henrik – Gábor (szinkronhangja: Pelsőczy László)
  Söth Sándor – Pierre
  Kakassy Ágnes – Anya
  Őze Lajos – Bodor
  Hetényi Pál – Apa
  Rajhona Ádám – Rajnák
  Jozef Kroner – Szombathy, orosztanár, a régi osztályfőnök (magyar hangja: Szabó Gyula)

  Ajánló


  30 millió eladott album, 160 arany-, és platina-díj 33 országban. Nem rossz teljesítmény…

  Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016