• Program


  Megáll az idő / Proscenion Drámaszínpad
  7

  Megáll az idő / Proscenion Drámaszínpad

  Egy tinédzser egyszer csak szembetalálja magát egy pimasz lánnyal és vele együtt a szerelemmel. Felfedezés és kalandok helyett azonban csak az elvárásokat kapja: hogyan kell élni és hogyan nem szabad élni. Mindenki megmondja. Mindenkinek igaza van. Mindenki tart a rendszertől, amiben él, mert bonyolult és átláthatatlan, de legalább ennyire zavaros és ellentmondásokkal teli.

  GOTHÁR PÉTER, BEREMÉNYI GÉZA ÉS KELECSÉNYI LÁSZLÓ FILMJE ALAPJÁN: Megáll az idő
  a Proscenion Drámaszínpad előadása

  Az előadás alapjául szolgáló 1982-es, Gothár Péter rendezte film ’63-ban játszódik Budapesten. A kettő között eltelt húsz év alatt mintha nem változott volna semmi. Mintha azóta sem változott volna semmi. Minden megtörtént már, megtörténik újra és megtörténhet bármikor. Egy tinédzser egyszer csak szembetalálja magát egy pimasz lánnyal és vele együtt a szerelemmel.
  Felfedezés és kalandok helyett azonban csak az elvárásokat kapja: hogyan kell élni és hogyan nem szabad élni. Mindenki megmondja. Mindenkinek igaza van. Mindenki tart a rendszertől, amiben él, mert bonyolult és átláthatatlan, de legalább ennyire zavaros és ellentmondásokkal teli. Meghatározhatatlan, hiszen nem rólunk szól, hanem a hatalomról. Ha megfelelsz neki, elveszted önmagad, ha kiállsz, egyedül maradsz, ha egyensúlyozni próbálsz, eldőlsz.

  Hogy nősz fel egy ilyen közegben? Hogy mondod azt egy ilyen közegben, hogy elértem valamit? Hogy maradsz önmagad? Hogy leszel önmagad? Hogy teszel bármit, amikor minden mindent jelenthet és az ellenkezőjét is? Hogy lehet lázadni, ha egyszer azt sem tudni, mi ellen?


  Szereplők:
  Czibor Attila
  Nagy Éva
  Öskü Bálint
  Kati Gábor
  Pápai Dávid
  Erdei Lilla
  Székely Erika
  Bús Hanga
  Nagy Erik
  Stampfel Krisztina

  Díszlettervező: Boros Réka, Madlena Judit
  Jelme: Boros Réka
  Technika: Gregusik Gábor
  Asszisztens: Sümegi Csilla
  Rendező: Nyulassy Attila

  Az előadás szövegkönyvét írta: Nyulassy Attila, Erdei Lilla, Lehoczky Zsanna, Pápai Dávid, Pocsai Tamara, Sánta Diána

  A Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztivál fődíja, 2017
  Arany fokozatú előadás, Magyar Szín-Játékos Szövetség, 2017

  Időtartam: 90 perc

  Ajánló


  A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek.…

  Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016