• Program


  Megáll az idő – Proscenion Drámaszínpad / Mentőcsónak

  Megáll az idő – Proscenion Drámaszínpad / Mentőcsónak

  Az előadás alapjául szolgáló 1982-es, Gothár Péter rendezte film ’63-ben játszódik Budapesten. A kettő között eltelt húsz év alatt mintha nem változott volna semmi. Mintha azóta sem változott volna semmi.
   több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: május 24. szerda, 19:00

  GOTHÁR PÉTER, BEREMÉNYI GÉZA ÉS KELECSÉNYI LÁSZLÓ FILMJE ALAPJÁN:

  Megáll az idő

  a Proscenion Drámaszínpad előadása


  Az előadás alapjául szolgáló 1982-es, Gothár Péter rendezte film ’63-ben játszódik Budapesten. A kettő között eltelt húsz év alatt mintha nem változott volna semmi. Mintha azóta sem változott volna semmi. Minden megtörtént már, megtörténik újra és megtörténhet bármikor. Egy tinédzser egyszer csak szembetalálja magát egy pimasz lánnyal és vele együtt a szerelemmel.
  Felfedezés és kalandok helyett azonban csak az elvárásokat kapja: hogyan kell élni és hogyan nem szabad élni. Mindenki megmondja. Mindenkinek igaza van. Mindenki tart a rendszertől, amiben él, mert bonyolult és átláthatatlan, de legalább ennyire zavaros és ellentmondásokkal teli. Meghatározhatatlan, hiszen nem rólunk szól, hanem a hatalomról. Ha megfelelsz neki, elveszted önmagad, ha kiállsz, egyedül maradsz, ha egyensúlyozni próbálsz, eldőlsz.
  Hogy nősz fel egy ilyen közegben? Hogy mondod azt egy ilyen közegben, hogy elértem valamit? Hogy maradsz önmagad? Hogy leszel önmagad? Hogy teszel bármit, amikor minden mindent jelenthet és az ellenkezőjét is? Hogy lehet lázadni, ha egyszer azt sem tudni, mi ellen?

  Az előadás szövegkönyvét írta: Nyulassy Attila, Erdei Lilla, Lehoczky Anna, Pápai Dávid, Pocsai Tamara, Sánta Diána

  A Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztivál fődíja, 2017
  Arany fokozatú előadás, Magyar Szín-Játékos Szövetség, 2017

  Időtartam: 90 perc

  Szereplők:

  Mészáros Attila
  Nagy Éva
  Öskü Bálint
  Kati Gábor
  Pápai Dávid
  Erdei Lilla
  Székely Erika
  Lehoczky Zsanna
  Kerezsi Anna
  Nagy Erik
  Stampfel Krisztina

  Rendező     Nyulassy Attila

  Ajánlatunk


  2023. július 14., 15., 16. 21.00 esőnapok: 2023. július 17., 18.

  A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában, és öt Grammy-díjat is kapott.

  Ajánló


  A vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott, egzotikus világába kalauzol a Fővárosi Nagycirkusz április 5-től látható új…

  A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

  A régóta várt koncert különlegességét az új, erre a turnéra írt szerzemények adják, melyek a két kivételes vendéggel együtt csak…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016