• Program


    Mendelssohn közelében I.
    3

    Mendelssohn közelében I.

    Műsor:
    Mendelssohn: d-moll versenymű hegedűre, zongorára és vonószenekarra MWV O 4

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. január 14. péntek, 19:00

    Mendelssohn közelében I.

    Közreműködik:
    Kállai Ernő – hegedű
    Balog József –zongora
    Házigazda: Bősze Ádám
    Budapesti Vonósok


    Koncertmester: Pilz János
    Művészeti vezető: Botvay Károly

    „Korábban azt mondták, Moses Mendelssohn fia, most meg úgy emlegetnek, hogy Felix Mendelssohn apja.” – zsörtölődött Abraham Mendelssohn, aki egészen különleges otthont varázsolt gyermekeinek, Fannynak, Felixnek, Rebeckának és Paulnak. Nem a szokatlan anyagi jólétről van szó, hanem arról a kulturális, szellemi gazdagságról, amelynek gyökerei egyrészt Moses Mendelssohn filozófusig, másrészt pedig anyai ágon egészen a Bach családig nyúlnak vissza. A gyermekek, főként Fanny és Felix levelein, barátok és kortársak visszaemlékezésein, valamint Felix Mendelssohn Bartholdy művein keresztül láthatunk bele abba a világba, amelyben a kor leghíresebb muzsikusai mellett olyan nagyságok nevei tűnnek föl, mint Wilhelm von Humboldt, Friedrich Schlegel, Wilhelm Hensel, vagy éppen Johann Wolfgang von Goethe.

    Ajánlatunk


    Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

    Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

    Ajánló


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016