• Program


  Mesélnek a ferencvárosi utcák

  Mesélnek a ferencvárosi utcák

  Az idén 100 éves Corvin mozitól indulunk és átvágva az Üllői úton a továbbiakban már a Ferencvárosban barangolunk. Nem maradhat ki az Üllői út ékessége, a kecses Örökimádás templom, aminek meglehetősen érdekes az építéstörténete.
   több

  Elsétálunk a pár éve újjá született Ferenc térig. Az Üllői úti hangos forgatag mögött kedves és csendes kis utcák, terek találhatók, aki oda betér, meglepetten tapasztalja a rendezettséget, a régi és az új épületek jó arányú keveredését. Útközben megismerkedünk az itt élt híres emberekkel, utcanevek eredetével, mint a Viola, a Páva, vagy a Bokréta. A barangolás végén meglátogatjuk a méltatlanul kevéssé ismert Páva utcai zsinagógát. Az eredeti épület ma már múzeum, ezért szombaton is látogatható. Még elcsípjük tervezőjéről, Baumhorn Lipótról és a Szegedi zsinagógáról szóló kiállítást. Baumhorn a magyar zsinagógaépítészet kiemelkedő egyénisége, több mint negyven zsinagógát tervezett. Mivel idén január 17-re esik egy kedves, kevésbé ismert zsidó ünnep, a Fák újéve, erről is fogok mesélni.

  A séta során találkozunk többek között Erzsébet királyné (Sisi), József Attila és Salkaházi Sára emlékével, kiderül, hogy a II. világháború, 1956 és az utóbbi évtizedek milyen nyomokat hagytak ezen a területen.

  A zsinagóga a Holokauszt Emlékközpont területén található, belépés kizárólag biztonsági ellenőrzés után lehetséges. Ha egy résztvevő nem tud belépni a zsinagógába saját hibájából, vagy aki megtagadja a biztonsági ellenőrzést, nem léphet be az emlékközpont területére, a részvételi díj elvész, nem jár vissza. Zárt térben a maszkviselés kötelező, legyen nálad maszk.

  Mi a zsinagógát és az ott található kiállítást fogjuk megnézni, a részvételi díj nem jogosít belépésre az emlékközpont további kiállításaira.

  Fotózni lehet.

  Egyéb díjak, melyek a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül: Tourguide készülék 400 Ft/fő (a helyszínen fizetendő)

  A séta időtartama kb. 2 óra
  Találkozó: Budapest, VIII. kerület Corvin mozi főbejáratánál

  Térkép: https://goo.gl/maps/FzAKGudRNNj4Dj8v5

  Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
  A barangolás vége a Páva utcában lesz.
  Az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
  Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR0Uc9Zo6jGt9l1MEUaTgaulpTzdfbkn7lTpy3wzPa6eC4Mj9ZDqrIqyRAk

  ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR2gN1Lx-LuA6KdJvRgqvOEXOso-dqdr-4L70N-Rk47kMt4u_w5GxxCmdQ0

  Légy szíves olvasd el!

  A program füstmentes, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom! A sétát rossz idő esetén is megtartom.

  Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

  A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
  Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj Messengeren.

  Legyél Te is Barangoló!

  Ajánló
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016