• Program


  Aktuális előadások  Rendező: Mary Zimmerman

  Librettó: Sarah Ruhl
  Vezényel: Yannick Nézet-Séguin
  Szereposztás: Erin Morley (Eurüdiké), Joshua Hopkins (Orfeusz), Jakub Józef Orliński (Orfeusz), Nathan Berg (Eurüdiké apja), Barry Banks (Hádész)

   

  A MET új produkciója

  Az antik mítosz Orpheuszról, aki a zene erejével próbálja megmenteni imádott Eurüdikéjét az alvilágból, kezdetektől fogva inspirálta az operaszerzőket. A feltörekvő amerikai zeneszerző, Matthew Aucoin ezt a hagyományt folytatja a 21. században, magával ragadóan megújítva a történetet, amely Eurüdiké szemszögéből gondolja újra az ismert mesét. A librettó Sarah Ruhl színművéből készült. A darabot Mary Zimmerman új színpadra állításában láthatjuk, Yannick Nézet-Séguin, a Met igazgatója vezényletével. Erin Morley énekli a címszerepet, Joshua Hopkins mint Orpheus, Jakub Józef Orliński mint Orpheus túlvilági alteregója lép elénk. A basszusbariton Nathan Berg Eurüdiké apját alakítja az alvilágban, a tenor Barry Banks pedig Hádészt.

  A 2021/22-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el>>>

   

  Ajánló


  Bolshoi Ballet 2021/2022 - Gabriel Fauré, Igor Stravinsky, Pyotr Tchaikovsky: Jewels A moszkvai Bolsoj Balett előadása élő közvetítésben a mozivásznon,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016