• Program


  MET 2021/2022 Aucoin: Eurüdiké

  MET 2021/2022 Aucoin: Eurüdiké

  Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, élőben, 165 perc, 2021
  angol nyelven, magyar felirattal

  Rendező: Mary Zimmerman

  Librettó: Sarah Ruhl
  Vezényel: Yannick Nézet-Séguin
  Szereposztás: Erin Morley (Eurüdiké), Joshua Hopkins (Orfeusz), Jakub Józef Orliński (Orfeusz), Nathan Berg (Eurüdiké apja), Barry Banks (Hádész)

   

  A MET új produkciója

  Az antik mítosz Orpheuszról, aki a zene erejével próbálja megmenteni imádott Eurüdikéjét az alvilágból, kezdetektől fogva inspirálta az operaszerzőket. A feltörekvő amerikai zeneszerző, Matthew Aucoin ezt a hagyományt folytatja a 21. században, magával ragadóan megújítva a történetet, amely Eurüdiké szemszögéből gondolja újra az ismert mesét. A librettó Sarah Ruhl színművéből készült. A darabot Mary Zimmerman új színpadra állításában láthatjuk, Yannick Nézet-Séguin, a Met igazgatója vezényletével. Erin Morley énekli a címszerepet, Joshua Hopkins mint Orpheus, Jakub Józef Orliński mint Orpheus túlvilági alteregója lép elénk. A basszusbariton Nathan Berg Eurüdiké apját alakítja az alvilágban, a tenor Barry Banks pedig Hádészt.

  A 2021/22-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el>>>

   

  Ajánló


  Nyúl Péter Ajánlott életkor: 3+ Az előadás időtartama: 80 perc (1 szünettel)

  Az Ezeregyéjszaka meséje kel életre varázslatos díszletben, látványban Aladdinnal, Dzsinivel és Jázminnal, kik a szeretet és a szerelem határtalan erejével…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016