• Program


  Metropolisz

  Metropolisz

  Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember.

  METROPOLISZ

  Fritz Lang Metropolis című filmje alapján írta Fehér Ferenc

  Társulatunk 2020. szeptember 19-én mutatta be a Fritz Lang Metropolis című fekete-fehér némafilmje alapján készülő táncszínházi előadást, amelynek rendezője Fehér Ferenc, Lábán Rudolf- és Hevesi Sándor-díjas koreográfus.

  Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai. A nyüzsgő városok kaotikus szervezettsége folyamatos mozgásban van, összeolvad benne a magányos és a társas lét. Fritz Lang 1927-es némafilmje egyértelművé teszi, hogy a Metropolis egy igen különös gépezet, egy élő organizmus, amely lüktet és lélegzik.

  Fehér Ferenc munkáira egyaránt jellemző az emberi viszonyok kíméletlenül pontos ábrázolása és egyéni tánctechnikájának koncepciózus bevonása az alkotói folyamatba. A Metropoliszhoz tervezett minimalista zenei kompozíciója olyan sajátos világot teremt előadásának, amelyben a különböző kultúrák mozgásképletei organikusan forrnak egybe.

  Játsszák:

  Ádám Kornél

  Dőry Brigitta

  Erőss Brigitta

  Jáger Simon

  Lukács Andrea

  Mesés Gáspár

  Pál Zoltán

  Zsenák Lilla

  Alkotók:

  Koreográfus/rendező: Fehér Ferenc

  Szakmai konzultáns: Mándy Ildikó

  Zene: Fehér Ferenc

  Fény és hang: Dávid Kovacsovics

  Produkciós vezető: Balázs Katalin

  Kreatív producer: Huszár Sylvia

  Bemutató: 2020. 09. 19. Eötvös 10, Kamaraterem

  Az előadás időtartama: 50 perc

  Támogatók: EMMI, MMA, NKA

  Ajánló


  A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

  A népszerű beszélgetős koncertsorozat 2021-ben Mozart Don Giovanni című művét szedi ízekre a 6szín-ben. Méghozzá úgy, ahogyan egy szokványos operaelőadás…

  Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016